header

מתכון לפחזניות ממולאות בקרם וניל

היום אנחנו קוראים להן בשמות מפונפנים כמו פרופיטרול או אקלר - בגרסה המוארכת - אבל עשורים רבים לאחור, הן פשוט היו פחזניות. את הבצק הרבוך אימא הייתה מכינה בדרך כלל ביום שישי על הכיריים, וממלאה לאחר מכן את הפחזניות האפויות בקצפת עם אינסטנט פודינג וניל, מבלי שרובנו שמענו עדיין על קרם פטיסייר. הטעם היה נפלא, והנוכחות של הפחזניות בבית הזכירה שסוף סוף השבת הגיעה ואיתה הפינוקים המתוקים של סוף השבוע. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפחזניות ממולאות בקרם וניל מקור תמונה: lovelylittlekitchen
רכיבים לפחזניות:
חמאה - ½ כוס
מים - 1 כוס
סוכר - 1 כף
קמח - 1 כוס
אבקת סוכר - לפי הצורך
רכיבים לקרם וניל:
שמנת מתוקה - ½1 כוסות (מקוררת היטב)
אבקת סוכר - 3 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הפחזניות:
  1. בשלו בסיר בינוני חמאה, מים וסוכר והביאו לרתיחה.
  2. הוסיפו את הקמח בבת אחת וערבבו בעזרת כף עץ אגב בישול עד שהתערובת נפרדת מדפנות ותחתית הסיר. לאחר מכן הורידו את הסיר מהאש.
  3. ערבבו היטב את הרביכה במשך כמה דקות עד שהיא תתקרר מעט.
  4. כאשר רביכת הבצק לא חמה, החלו להכניס ביצים אחת אחרי השנייה. מוסיפים אחת, מערבבים עד שהיא נבלעת בבצק ולאחריה מוסיפים את הבאה בתור, כך עד שנוצר בצק דביק מעט.
  5. העבירו לשק זילוף וצרו פרחים קטנים על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואפו כ-30-40 דקות עד להזהבה. אין לפתוח את התנור במהלך 20 הדקות הראשונות, אחרת הפחזניות יצנחו ולא יתפחו שוב.
  7. בזמן שהפחזניות בתנור הקציפו את השמנת והניחו בצד.
  8. לאחר שהפחזניות נאפו, הוציאו אותן מהתנור וקררו, צרו חור קטן בבסיס כל פחזנית ומלאו בקרם וניל.
  9. פזרו אבקת סוכר מעל והגישו או קררו.
אופן הכנת קרם וניל:
  1. הקציפו את השמנת המתוקה עד ליצירת קצפת עמידה אך מעט רכה.
  2. הוסיפו את אבקת הסוכר ואת תמצית הווניל, המשיכו להקציף עד שהקצפת יציבה והחלו למלא את הפחזניות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.