מתכון עוגיות הקינמון שלפניכם הוא שדרוג של עוגיות אמריקאיות אשר ניתן לפתוח איתן את הבוקר, או להכין אותן ביום כיף באמצע היער מעל המדורה הקטנה והנחמדה שלכם. כל מה שתצטרכו לשם כך זה להכין את הבצק הפשוט שלהן מבעוד מועד, ובעזרת 4 מרכיבים נוספים תוכלו ליהנות מעוגיות קלילות ואווריריות בטעם של חו"ל.
מקור תמונה:
mastercook
אופן הכנת העוגיות קינמון:
-
ראשית הכינו את בצק העוגיות: בקערה בינונית ערבבו קמח עם אבקת אפייה, סודה לשתייה, ½ כפית מלח ו-½ כפית סוכר.
-
אל קערה זו הוסיפו את החמאה הקרה ולושו עד ליצירת בצק. חשוב לציין שאין ללוש יותר מדי את הבצק כדי לא לפגוע במרקם שלו.
-
הוסיפו את הריוויון אל קערת הבצק, ובעזרת כף ערבבו והטמיעו את הנוזל אל תוך הבצק – הבצק יהיה מעט דביק, אך גם כאן אין לעבד את הבצק יתר על המידה.
-
קמחו קלות את משטח העבודה שלכם והניחו עליו את בצק העוגיות. בעזרת אצבעות מקומחות מעט טפחו קלות על הבצק וצרו כדור בעובי של ½2 ס"מ.
-
רדדו את הבצק עם מערוך ובעזרת רינג או כוס בקוטר 6 ס"מ, קרצו עיגולים מתוך הבצק. צרו חור נוסף במרכז כל עיגול עם קשית או רינג קטן יותר, עשו כך עם כל שאר הבצק והמשיכו לשאר המתכון או הקפיאו את הכעכים שיצרתם עד שתצטרכו אותם.
-
אם אתם מתכוונים להכין את העוגיות כעת, עשו זאת כך: חממו את הרשת של המנגל מעל הגחלים, רק ודאו כי אין אש גלויה, או חממו מחבת פסים לגריל מעל להבה בינונית-נמוכה.
-
בינתיים, ערבבו בקערה בינונית ¼ כוס סוכר עם קינמון והניחו בצד, ובקערה נפרדת ערבבו חמאה עם סוכר חום.
-
הניחו על המחבת החמה או מעל לרשת את כעכי הבצק ואפו בין 4-6 דקות בכל צד.
-
רגע לפני הוצאת העוגיות מהגריל, הברישו אותן בחמאה עם הסוכר חום משני הצדדים וטבלו ישירות בקערת הקינמון והסוכר.
-
הגישו חם.