הכירו את הקינוח המושלם לצד הקפה - עוגיות חמאה בנוסח גרמני שיעלו חיוך על פניכם. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין עוגיות נימוחות וטעימות במיוחד תוך דקות ספורות בלבד, ולפנק את עצמכם בכל עת שתרצו.
מקור תמונה:
darbyoshea
אופן הכנת העוגיות חמאה:
-
המיסו את החמאה במחבת עד לקבלת גוון חום בהיר, והעבירו לקערה גדולה.
-
הקציפו את החמאה בקערת מיקסר והוסיפו לה בהדרגה סוכר עד לקבלת קרם לבן סמיך.
-
נפו את הקמח והכניסו אותו לקערה יחד עם השקדים הטחונים. ערבלו וצרו כדור אחיד.
-
גלגלו את הבצק לגליל בעובי 3-4 ס"מ, פזרו סוכר על משטח העבודה וגלגלו את נקניק הבצק על הסוכר.
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
בעזרת סכין חדה חיתכו מגליל הבצק עיגולים בעובי 1 ס"מ.
-
הניחו כל עוגייה על התבנית ושימרו על מרחק של כ-3-5 ס"מ ביניהם על-מנת שלא ידבקו אחת לשנייה.
-
אפו במשך 20-25 דקות עד להזהבה.
-
כאשר עוגיות החמאה יהיו מוכנות, הניחו להן להתקרר בצד ואחסנו בקופסה אטומה.