אין עוגיות מלוחות מוכרות ואהובות יותר מכעכים מלוחים עם שמרים בנוסח עבאדי עם ציפוי שומשום. כל מי שמכיר את הטעם כבר יודע שכדאי לו להיזהר כי ברגע שמתחילים לנשנש אותן, קשה מאוד להפסיק.
למתכונים נוספים מהבלוג "יפה מבשלת ואופה"
מקור תמונה:
yafchuk
רכיבים לכעכים (כ-90 יח'):
אופן הכנת הכעכים (כ-90 יח'):
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
הכניסו לקערת מיקסר קמח ושמרים וערבבו מעט.
-
הוסיפו את כל שאר המרכיבים לפי הסדר: מלח, חמאה, שמן ומים, ועבדו אותם קלות עד לקבלת בצק אחיד.
-
קחו פיסות קטנות מהבצק וגלגלו לגלילים, סגרו היטב כל גליל כך שיצור עיגול.
-
טרפו את הביצה והמים, פזרו את השומשום על צלחת שטוחה וטבלו כל עיגול בביצה ולאחר מכן בשומשום.
-
הניחו את הכעכים בתבנית אפייה ואפו למשך כחצי שעה, עד להזהבה קלה.
מקור: יפה ימין