header

מתכון לעוגיות כעכים מלוחות מהבלוג של יפה

אין עוגיות מלוחות מוכרות ואהובות יותר מכעכים מלוחים עם שמרים בנוסח עבאדי עם ציפוי שומשום. כל מי שמכיר את הטעם כבר יודע שכדאי לו להיזהר כי ברגע שמתחילים לנשנש אותן, קשה מאוד להפסיק.

למתכונים נוספים מהבלוג "יפה מבשלת ואופה"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות כעכים מלוחות מהבלוג של יפה מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לכעכים (כ-90 יח'):
קמח - 1 קג' (פחות כוס אחת)
מלח - ½1-1 כפות
חמאה - 200 גר' (או מחמאה)
שמן - ¾ כוס (כוס חד פעמית)
שמרים יבשים - 2 כפות
מים - ¾ כוס (פושרים)
ביצה - 1
מים - 2 כפות
שומשום - 1 כוס
אופן הכנת הכעכים (כ-90 יח'):
  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. הכניסו לקערת מיקסר קמח ושמרים וערבבו מעט.
  3. הוסיפו את כל שאר המרכיבים לפי הסדר: מלח, חמאה, שמן ומים, ועבדו אותם קלות עד לקבלת בצק אחיד.
  4. קחו פיסות קטנות מהבצק וגלגלו לגלילים, סגרו היטב כל גליל כך שיצור עיגול.
  5. טרפו את הביצה והמים, פזרו את השומשום על צלחת שטוחה וטבלו כל עיגול בביצה ולאחר מכן בשומשום.
  6. הניחו את הכעכים בתבנית אפייה ואפו למשך כחצי שעה, עד להזהבה קלה. preperation
מקור: יפה ימין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.