מעטים האנשים שלא אוהבים בורקס, אבל חלקנו הגדול נמנעים מהמאכל הטעים הזה ולו רק בגלל עניין הערך הקלורי שלו. לכן, כאשר יש מתכון לבורקס שעושה הרבה פחות נזק לגוף ולמשקל, אנחנו ממהרים אל המטבח ומתחילים במלאכת ההכנה. זה בדיוק מה שיקרה לכם אחרי שתכירו את המתכון הבא – בורקס על בסיס דפי אורז עם תרד וגבינת פטה.
אופן הכנת בורקס תרד ופטה:
-
שטפו את התרד מתחת למים, סננו וסחטו אותו היטב לפני שאתם קוצצים כדי שלא יספיג את דפי האורז בנוזלים ויגרום לכישלון המנה.
-
לאחר מכן, הניחו את כל המצרכים בקערת מיקסר, פרט לדפי האורז, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה, אך מעט גושית.
-
מלאו קערה נוספת במים וטבלו בהם את דפי האורז למספר שניות, אחד בכל פעם, עד לקבלת דף אורז רך.
-
הניחו את דף האורז על משטח עבודה ומקמו במרכזו כף של תערובת הגבינות והתרד.
-
קפלו את תחתית דף האורז על התערובת ואז את שני הצדדים ולבסוף גלגלו כלפי מעלה.
-
לאחר שיצרתם את צורת הבורקס, יש לגלגל אותו על משטח משומן היטב – חשוב להשתמש במספיק שמן, כדי שהבורקס לא ידבק לתבנית וכן יקבל פריכות נהדרת.
-
חזרו על פעולות אלו עד שסיימתם למלא את כל דפי האורז וכעת הניחו את הבורקסים בתבנית אפייה.
-
הכניסו את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות או עד לקבלת קצוות מוזהבים בבורקסים.
-
הוציאו את הבורקסים מהתנור והניחו להם מעט להתקרר, ולאחר מכן הגישו אל השולחן בליווי ירקות טריים וממרחים אהובים.