print header

9 מתכונים ללחמים מעדות שונות

לחם הוא אחד מהמאכלים הבסיסיים ביותר בעולם, ולכל עם יש לחם משלו. למזלנו, אנו חיים במדינה בה יש מגוון עדות, המגיעות משלל ארצות שונות. הגיוון המדהים בין כל עדה והלחם שלה לבין העדות האחרות והלחמים שלהן, רק מראה עד כמה דבר פשוט כמו לחם, עדיין יכול להיות מתוחכם ומיוחד. לפניכם 9 מתכונים ללחמים מעדות וממקומות שונים ברחבי העולם, כל אחד עם טעם ייחודי משלו!

 
מתכון ללחם גיאורגי

את הלוואשי ניתן למצוא גם בטורקיה, איראן, אזרבייג'ן וארמניה, אך הוא מוכר ביותר בהיותו "הלחם הגיאורגי". תוכלו להעניק לו צורה עגולה או מוארכת, כך או כך הוא יהיה טעים ומושלם, במיוחד עבור טוסט גבינה.

רכיבים ללחם:
קמח לבן - 1 קג'
מים פושרים - 3 כוסות
מלח - 1 כף
שמן - 2 כפות
מתכון פשוט ללחוח תימני

בעבר היו מכינים את הלחוח על משטח מיושר מעל מדורה, אך היום ניתן להכין אותו במחבת מעל הגז. את הפיתה הספוגית הזו נהוג לאכול בדרך כלל עם מרקים או חילבה.

רכיבים ללחוח:
קמח לבן - 1 קג' (מנופה)
מלח - 1 כף
שמרים יבשים - 2 כפות
סולת - ¼ כוס
מים - ¼8 כוסות
שמן - מעט לטיגון
מתכון לאנג'רה- לחם אתיופי מסורתי

האנג'רה מזכירה מאוד את הלחוח, אלא שהיא עשויה מקמח טף, וטעמה חמצמץ ומעודן. המתכון הזה פשוט מאוד וכולל 2 מרכיבים בלבד, ועם זאת התוצאה היא מרשימה במיוחד.

רכיבים לאנג'רה:
קמח טף - 1 ק"ג (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
מים - כ-1300 מ''ל
מתכון ללחם בוכרי - ליפיושקה

הלחם הבוכרי הוא הבסיס כמעט לכל ארוחה באוזבקיסטן. הוא נראה כמו בייגלה גדול שבמקום חור כולל חלק מרכזי פריך וקשה, ושאר היקפו הוא רך וטעים מאוד.

רכיבים ללחם:
קמח - 1 קג'
סוכר - 2 כפות
מים פושרים - 2 כוסות
רכיבים לציפוי:
ביצים - 2 (טרופות)
קצח - לזרייה לפני האפייה
שומשום - לזרייה לפני האפייה
מתכון לפיתה עיראקית

אמנם מקורה הראשוני של הלאפה אינו ידוע, אך פה בישראל כולנו מכירים אותה כ"פיתה עירקית". את הלאפה נהוג לעטוף מסביב למזון כמו פלאפל, שווארמה או לבנה.

רכיבים לפיתה עיראקית:
קמח לבן - 4 כוסות
דבש - 1 כפית
שמן זית - 3 כפות
מלח - ½ כף שטוחה
מי סודה - ½ כוס
מים - 1 כוס
מתכון לפרנה - לחם מרוקאי אותנטי

פרנה אותנטי מכינים על גבי חלוקי נחל, אבל ניתן בקלות רבה לשחזר את הטעם העדין של הלחם הזה בתנור הביתי שלנו.

רכיבים ללחם מרוקאי:
שמרים יבשים - 2 כפות
קמח - 1 קג'
מלח - קמצוץ
מים פושרים - 3 כוסות
מתכון ללחם טורקי

הלחם הטורקי הזה קיים כבר 1,000 שנה, עוד מהתקופה בה אבות האימפריה העות'מאנית היו שבטים נודדים. היום ניתן למצוא את הפידה בכל מאפיה בטורקיה.

רכיבים ללחם:
שמרים טריים - 30 גר' (או 15 גר' שמרים יבשים)
סוכר - קורט
קמח לבן - 500 גר'
מים חמימים - 250 מ''ל
מלח - קורט
שמן זית - 1 כף
שומשום - מעט
מתכון לבגט צרפתי

את הלחם הצרפתי כולנו אוהבים ומכירים, והוא מעולה לסנדוויצ'ים מכל הסוגים. המתכון הבא ללחם בגט זכה במקום הראשון בתחרות הבגט הטוב ביותר לשנת 2010 בתחרות מאפיות שנערכה בצרפת.

רכיבים לבגט:
קמח - 630 גר'
מלח - 12 גר'
מים - 380 גר'
מתכון ללחם הולנדי מנומר - טייגרברוד

הלחם ההולנדי המנומר קיבל את שמו מהציפוי הייחודי שלו, המזכיר את חבורבורותיו של הנמר (טייגר, בלעז). הלחם רך, מתקתק וטעים מאוד, והציפוי שלו פריך ומוסיף לחוויית האכילה.

רכיבים למחמצת:
קמח לבן - 170 גר'
שמרים יבשים - ¼ כפית
מים - 100 מ''ל
רכיבים ללחם:
קמח לחם לבן - 500 גר'
שמרים יבשים - 1 כפית
מלח - 1 כפית
סוכר לבן - 70 גר'
חמאה רכה - 75 גר'
אבקת חלב - 75 גר'
מים - 330 מ''ל
רכיבים לציפוי:
קמח אורז - 120 גר'
שמרים יבשים - ½ כפית
סוכר לבן - 1 כף
מלח - 1 כפית
שמן - 20 מ''ל
מים - 100 מ''ל
מקור: עדן גזית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.