לא צריך הרבה רכיבים כדי להפוך את הכרוב האדום לכוכב במנת גורמה עם טעם עשיר ומפתיע, למעשה נחוצים רק 6 מהם יחד עם 10 דקות של עבודה וזהו! כדי לעשות זאת במדויק אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המתכון שהבאנו כאן לפניכם ולהיעזר בו בפעם הבאה שאתם רוצים להכין ארוחה מושקעת ומיוחדת. אתם יכולים להיות בטוחים בכך שלא הרבה אנשים יצפו לטעם המתוק של המנה הזאת, אך אחרי שהם ינסו אותה בפעם הראשונה הפה שלהם בהחלט ישתוקק לעוד!
תפוח האדמה קיבל יחסי ציבור די רעים, וידוע בתור פחמימה משמינה, אך למעשה הוא מלא ביתרונות בריאים כמו ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, ויטמין C, B6, סיבים תזונתיים, חלבון, חומצה פולית... הוא מסייע בבניית וחיזוק העצמות, תומך בבריאות הלב, מגביר תחושת שובע, מסייע בהתפתחות המוח אצל הילדים, מאט התדרדרות קוגניטיבית אצל מבוגרים, מסייע בהפחתת לחץ דם, מועיל בוויסות מצב הרוח, ובהתמודדות עם לחץ.... חלק גדול מהערכים התזונתיים נמצא דווקא בקליפה המכילה סיבים, מינרלים וויטמינים. אם אופים/ צולים ומכינים אותו בדרך בריאה מתקבלת תוספת משגעת, המשתלבת בצורה נהדרת לצד מנה עיקרית עסיסית כמו עוף, שניצל ,המבורגר, או למשל כחלק מסלט ירקות טרי וטעים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים תפוחי אדמה אפויים בתנור:
תפוחי האדמה: עדיף (אבל לא חובה) להשתמש בתפוחי אדמה מאותו הסוג, ופחות או יותר באותו הגודל (במיוחד אם אתם חותכים, השתדלו לחתוך כמה שיותר באותו הגודל), כדי שזמן האפייה יהיה אחיד.
לקלף או לא לקלף: כמו שכבר ציינתי בהתחלה רוב הערכים התזונתיים נמצאים דווקא בקליפה, שעוזרת לתפוח האדמה לשמור על צורתו ולא להתפרק וגם מוסיפה קריספיות. כמובן שאם החלטתם לא לקלף אז צריך לשטוף היטב ולהסיר את כל הלכלוך לפני האפייה והבישול.
חיתוך: אפשר לחתוך בכל צורה ודרך שתרצו: עיגולים, קוביות, מניפה, מעוך, צ'יפס - רק כמו שציינתי בסעיף הראשון, כדאי להקפיד על חיתוך אחיד.
בישול לפני האפייה: כדאי להתחיל לבשל את תפוחי האדמה במים קרים, דבר הגורם להתייצבות העמילנים ויצירת מרקם חלק וטעים בהמשך. אפשר לדלג גם על שלב זה, אך קחו בחשבון שתהליך האפייה יהיה ארוך יותר.
שמן: במיוחד כשאופים בתנור חשוב לא לוותר על שמן הזית ולהשתמש בו בנדיבות. שימון תפוחי האדמה יצור מעין אפקט טיגון ויתקבלו תפוחים זהובים ופריכים.
בטטה: כמובן שאפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטה.
כבר בגיל צעיר למדתי מאימא שלי שכרובית היא ירק מופלא שניתן להכין בעזרתו מנות נהדרות שונות, אך רובן הגדול תמיד נראה לי מורכב מאוד וקשה להכנה. לכן כל כך שמחתי כשגיליתי את המתכון הנפלא הזה לכרובית שלמה בתנור, כי כל מה שהוא מצריך זה כרובית גדולה ועוד 6 רכיבים בלבד לצד תהליך הכנה פשוט מאוד, ובסוף אפשר לאכול מנה טעימה, מפתיעה ובריאה. אם אתם רוצים ליהנות ממנה בעצמכם, עקבו אחרי ההוראות הבאות:
בארטישוק ניתן להשתמש במגוון מנות מורכבות וטעימות, אך לפעמים אלו דווקא המתכונים הפשוטים דוגמת זה שלפניכם שמפתיעים בטעמם המיוחד. הערמונים הקלויים המתווספים למנה יעשירו את טעמה ויוסיפו לה ניחוחות נהדרים וחורפיים במיוחד.
ישנם ירקות מסוימים שאפייה מחמיאה לטעמם והופכת אותם למעדן של ממש, בייחוד כאשר מתבלים אותם בצורה מדויקת ומגישים אותם לצד רטבים אהובים. בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין מנה טעימה במיוחד של ירקות בניחוח שום שהיא לא רק טעימה, אלא גם בריאה במיוחד.
האנטיפסטי במקור הוא מנה איטלקית המשמשת כמתאבן (מנת פתיחה) המוגש בתחילת הארוחה, ומטרתה לפתוח ולעורר את התיאבון. פירוש השם "אנטיפסטי" הוא מנה המוגשת לפני הפסטה (אך היא מוגשת גם לפני מנות אחרות). הגרסה האיטלקית המקורית מורכבת גם מנקניקים, גבינות, נתחי בשר דקיקים או משומרים, טוסטונים ועוד... בארץ היא מוגשת כמנת ירקות קלויים בשמן זית. זאת יכולה להיות מנה בפני עצמה בליווי אורז או כל תוספת אחרת, מצע לפוקאצ'ה, וגם כחלק מהרכיבים בתערובת לזניה, קיש ואפילו כתוספת מרהיבה לפסטה.
אופן ההכנה שלה פשוט וקל: חותכים את הירקות לחתיכות גסות, מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי (לא חייב), מתבלים ומכניסים לתנור. בחירת מגוון ירקות בשלל צבעים מחדדת את כל החושים, ואיתם גם מגיע התיאבון. תהליך צליית הירקות בתנור גורם למים שבתוכם להתאדות, החום גורם לדפנות הירק להתרכך, וכך מתקבל מרקם נעים וטעים. גם הסוכרים מתקרמלים – בזכותם הירק מקבל את הצבע השחום והיפייפה. זאת דרך מעולה לניצול ירקות שקצת איבדו מטריותם אבל עדיין ראויים לאכילה, כשהציוות בין הירקות לשמן הזית יוצר שילוב בריא ומזין.
הירקות המומלצים לשילוב במנה הם: בצל סגול, שיני שום שלמות, חציל (מצריך הכנה מוקדמת), עגבניות שרי, פטריות, קישואים, בטטות, תפוחי אדמה, ברוקולי, כרובית, ארטישוק, סלק וגזר. אפשר לחצות כל ירק לחצי, לחתוך לעיגולים / קוביות / רצועות גסות, איך שנוח לשם, וחשוב להקפיד על חיתוך גודל אחיד כדי שתהליך האפייה יהיה אחיד. אם חתכתם יותר מידי ירקות עדיף לפזר ולפצל אותם בשתי תבניות, ולא להעמיס בתבנית אחת. רק זכרו להחליף במהלך הבישול בין התבניות כדי שהחימום יהיה אחיד ותבנית אחת לא תקבל יותר חום מהשנייה. אין צורך לכסות את התבנית, כך הירקות יחשפו ישירות לחום החזק ויקבלו צבע יפה. כיסוי התבנית יוצר אפקט בישול או אידוי, ובמקרה הזה אנחנו רוצים לקלות ולצלות.
תיבול ושימון: אפשר לערבב את כל הירקות בקערה עם שמן הזית והתבלינים לפני פיזורם בתבנית האפייה, ואפשר גם לפזר בתבנית אפייה ולזלף מעל שמן זית ותבלינים, לבחירתכם.
בשביל אוכל טעים לא צריך לעבוד קשה, ומנת הבטטות הנהדרת שאתם עומדים להכיר היא הוכחה נהדרת לכך. כל מה שצריך זה 15 דקות של עבודה והמנה כבר נכנסת לתנור, מה שאומר שכעבור זמן קצר ריח נפלא של קינמון ודבש ימלא את הבית שלכם... המתינו עוד קצת וגם הטעם של השילוב האהוב הזה יגיע אל השולחן, ומדובר במנה שכולם יכולים לאכול: טבעונים, ילדים, בעלי רגישות ללקטוז או גלוטן, בקיצור, חגיגה לכולם!
בניגוד למגוון המתכונים להכנת תבשילי חצילים כמנות עיקריות מקוריות, מנות צדדיות ומתאבנים המבוססים על חצילים מציבים בפנינו אתגר גדול עוד יותר בשאלה כיצד ניתן לשלב במנה טעמים חדשים ומפתיעים. עם ציפוי השקדים והמרינדה הפשוטה הבאה, אין ספק שתשיגו את המטרה!
לא הרבה יודעים, אבל הגזר קיים לא רק בצבע הכתום, ואפשר למצוא אותו גם בגווני סגול, אדום ולבן/שמנת. הגזרים מהווים מקור מצוין לאשלגן, ויטמינים מקבוצתA,B,C,K , סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, הם מחזקים את הדם והטחול, מסייעים לירידה במשקל וברמת הכולסטרול, ומשפרים את בריאות העיניים.
המתכון הבא קל הכנה ומהיר, ובסופו מתקבלים גזרים צלויים מרהיבים בעלי פריכות עדינה זיגוג המייפל והחמאה המומסת מעל מעניקים להם טעם מיוחד, בנוסף למראה המרשים.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין גזרים צבעוניים קלויים בתנור עם מייפל:
גזרים: את המתכון מומלץ להכין עם גזרים צבעוניים, אך אפשר להכין גם עם גזרים כתומים. הגזרים הצבעוניים בדרך כלל דקים לעומת הכתומים, ואם הם עבים רצוי לחתוך אותם לחצי או אפילו לרבעים. השתדלו לשמור על חיתוך בעובי אחיד כדי שזמן הצלייה יהיה אחיד. רצוי לקלף את הגזרים, אך אם החלטתם שלא אל תשכחו לרווח ולשפשף אותם היטב.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא בשמן צמחי – יהיה הבדל עצום בטעם.
חמאה: ניתן לוותר על החמאה, ולהפוך את המתכון לפרווה/טבעוני. החמאה מוסיפה פריכות וטעם מיוחד.
סירופ מייפל: מומלץ לבחור בסירופ איכותי. אפשר להחליף את הסירופ בסילאן או בדבש. ניגוד הטעמים בין החמאה, המלח וסירופ המייפל יוצרים שילוב מתוק-מלוח עם טעם נהדר.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף תבלינים כמו: כמון, אבקת שום/שום כתוש, טימין או פפריקה מעושנת.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: