header

מתכון לסלט סלק וגזר מתקתק וקלוי

המתכון הבא מורכב משני ירקות שורש טעימים שנמצאים במשך כל השנה על המדפים בחנויות, והשילוב של שניהם יחד בסלט הוא לא פחות מגאוני! המרקמים הדומים והטעם המתקתק שלהם יוצרים מעין קרמל טבעי שאליו נוסף גם סירופ מייפל, אשר יגרום לכם לא להפסיק לאכול מהסלט המדהים הזה. הכינו את המתכון הנהדר לשולחן החג של ראש השנה או לכל סעודה אחרת, והתכוננו לגרוף מחמאות רבות.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט סלק וגזר מתקתק וקלוי מקור תמונה: saltandlavender
רכיבים לסלט:
גזרים - 5 (גדולים, קלופים ופרוסים לעיגולים)
ראשי סלק - 4 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3X3 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות (או מחמאה)
סירופ מייפל - 3 כפות
אופן הכנת הסלט:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 220 מעלות והעבירו את התבנית למסילה האמצעית.
  2. הכינו את קוביות הסלק ואת פרוסות הגזר והניחו בתוך תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. זלפו מעט שמן זית מעל ותבלו במלח ופלפל. ערבבו היטב, סדרו אותם בשכבה אחת והכניסו לתנור לצלייה למשך כ-15 דקות או עד שהם רכים ופריכים.
  4. לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהתנור, הוסיפו את החמאה או המחמאה וסירופ המייפל מעל לירקות וערבבו היטב.
  5. החזירו את התבנית לצלייה נוספת למשך כ-5 דקות והגישו מיד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.