אם גם אתם נתפסתם בטרנד הבריאותי, כדאי לכם להכיר את המתכון הבא - סלט קינואה וכרוב קייל. שני המרכיבים הללו, הנחשבים כמזונות על, המשולבים יחד עם פירות יבשים טבעיים ללא תוספת סוכר יהפכו לכם את הארוחות לבעלות ערך תזונתי גבוה, משביעות וטעימות יותר.
אופן הכנת הסלט קינואה:
-
בשלו קינואה בסיר עם מים ומלח לפי ההוראות שעל גב האריזה. כאשר הקינואה מוכנה הסירו את הסיר מהאש והניחו בצד עד שתהיה קרה לחלוטין.
-
הסירו את השדרה המרכזית הקשה של עלי הקייל וחיתכו את העלים לרצועות דקות מאוד.
-
הניחו במסננת ושטפו היטב.
-
פזרו מעט מלח על עלי הקייל וסחטו מעט מיץ לימון טרי מעל.
-
ערבבו היטב את הקייל עם הלימון והמלח כ-1-2 דקות, שטפו שוב ויבשו.
-
הכניסו את הקינואה והקייל יחד לקערה גדולה, הוסיפו את התוספות מעל וערבבו היטב.
-
הגישו עם רוטב בלסמי בצד או צקו מעל הסלט וערבבו שוב.