הפיצה התחילה את דרכה באיטליה, הובאה לארה"ב ע"י מהגרים איטלקיים, והפכה למזון מהיר אהוב ונפוץ ברחבי כל העולם, ואין דבר יותר כיף וטעים מלהכין אותה בעצמכם! אופן ההכנה המהנה, הריח המשכר שממלא את הבית והאכילה ישר אחרי שהיא מתקררת, הרבה יותר מענגים מאשר להמתין לשליח בקוצר רוח. תחשבו על זה שכך אפשר גם לשלוט בכמויות השמן ובאיכות המרכיבים, וגם להפוך את הפיצה לפחות משמינה והרבה יותר בריאה. החיבה הכל כך עזה למאפה המדהים יצרה המון וריאציות שקשורות לפיצה כמו: הקלצונה, בורקס פיצה, טורטייה פיצה, ואפילו פיצה פיתה!
הגרסה המסורתית נקראת "פיצה מרגריטה", היא מגיעה עם רוטב עגבניות וגבינה (עם גבינת מוצרלה ולא צהובה כפי שנהוג בארץ), שמן זית איכותי ועלי בזיליקום מעל (בצבעי דגל איטליה). מכינים אותה בידיים ללא מיקסר וללא מערוך, ויש לה עוד כמה כמה גרסאות:
פיצה ביאנקה – פיצה לבנה עם אותו הבסיס, רוטב בשמל / פסטו או רק עם תערובת גבינות ללא רוטב כלל.
פיצה מרינרה - עם רוטב עגבניות, שום, שמן זית ואורגנו.
פיצה ארבע גבינות – הגירסה הפחות מוכרת, שוב אותו הבצק, הפעם עם רוטב העגבניות, חתיכות גבינות: מוצרלה, פטה, גורגונזולה ופדנו, בצל ירוק ופטריות.
הפיצה הנפוצה בארץ היא המרגריטה, ולעומת הגרסה האיטלקית המקורית היא מגיעה עמוסת גבינה ושלל תוספות, וגם עם בצק דק או בצק עבה. רק שתדעו שהעמסת יתר של תוספות עלולה לפגוע בקריספיות, ועודף רוטב עלול לגרום לבצק להיחלש ולהיות רטוב מידי. ואם כבר הזכרתי את התוספות, אחת התוספות הפופולריות אצלנו היא הזיתים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיצה ביתית משובחת:
1. מומלץ להשתמש בקמח פיצה או לחם. בקמחים אלה יש יותר חלבונים, שבזמן הלישה הופכים לגלוטן ומעניקים לבצק מרקם בעל יכולת מתיחה מעולה וקלה לתפעול.
2. את פעולת פתיחת הבצק ועיצוב הצורה הרצויה ניתן לעשות בידיים או בעזרת מערוך, המקצוענים ביננו עושים זאת באמצעות זריקת הבצק ופתיחתו באוויר בצורה סיבובית. אם קשה לכם ליצור את הצורה המסורתית והעגולה, אפשר לשטח את הבצק בתבנית מרובעת או מלבנית. אם אתם משטחים את הבצק מחוץ לתבנית אל תשכחו לקמח את אזור העבודה כדי שאפשר יהיה בקלות להחליק אותו אל התבנית או אבן האפייה.
3. חשוב לחמם מראש את התנור לחום גבוה של לא פחות מ-200 מעלות. החום הוא זה שיוצר את הניגודיות בין החלק הקראנצ'י החיצוני לבין החלק הפנימי הרך, ולשם כך יש למקם את תבנית האפייה בשלב הכי נמוך בתנור.
4. אם אין לכם כוח לגרד את העגבניות ניתן למצוא היום במרכולים רטבי פיצה מוכנים מעולים, או להשתמש בעגבניות משומרות איכותיות.
אנחנו בטוחים שאחרי שתנסו את המתכון הבא, לא תזמינו יותר פיצה ותעדיפו להכין בעצמכם.