חציל פיצה הוא שילוב מרענן של חציל עם רוטב עגבניות וגבינות, שהילדים ישמחו לאכול ויש סיכוי גדול שגם המבוגרים. אופן ההכנה קל, מהיר ופשוט, ואפשר להפוך את ההכנה למהנה במיוחד ולהעזר בילדים. החציל בשילוב רוטב העגבניות יוצר פיצת חציל פחות משמינה ומושחתת מפיצה עם בצק רגיל, ואפשר להחליף את הגבינה שבמתכון לגבינה רזה יותר ולקבל מנה שכיף לאכול ללא נקיפות מצפון.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חציל פיצה:
החציל: את החציל אפשר לקלף ואפשר ואפילו רצוי להשאיר עם הקליפה. הקליפה שומרת על הצורה ועוזרת לרוטב לא להישפך לאחר שהחציל נהיה רך ובשרני. ניתן לחתוך ולפרוס את החציל לרוחב, או לחתוך לפרוסות. זמן ההכנה בתנור תלוי בעובי בחציל שתחליטו לחתוך - ככל שהחציל יהיה עבה יותר כך זמן הצלייה יהיה ארוך יותר ולהפך.
דרך נוספת להכין את המתכון: לחצות אותו לשניים, לצלות בתנור, להוציא, לערבב את רוטב העגבניות והגבינות עם פנים החציל, לפזר מעל גבינה נוספת ולהכניס לתנור להמשך הצלייה/אפייה.
רוטב העגבניות: את רוטב העגבניות שבמתכון אפשר לערבב ולמרוח על החצילים לפני הכניסה השנייה לתנור, וניתן לשדרג ולבשל במחבת על אש בינונית-נמוכה כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם. כדי לקצר תהליכים ניתן להשתמש ברוטב פיצה מוכן, אבל ברור לכם בוודאי שהכי טעים ובריא זה להכין לבד!
תוספות מעל: מומלץ להוסיף תוספות אהובות מעל, אך לא להעמיס יותר מידי כדי שלא יכבידו על החציל. כמה דוגמאות: זיתים, תירס, בצל קצוץ וכדומה...
אופן הכנת חציל פיצה:
-
חותכים את החצילים לאורך, מניחים על משטח עם נייר סופג, מפזרים מלח ונותנים להם "לנוח" כחצי שעה, כדי להיפטר מהמרירות.
-
מנגבים את החצילים או שוטפים במים ומייבשים היטב, ממליחים שוב, מורחים היטב בשמן זית משני הצדדים, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהחצילים משחימים ומתרככים, או מטגנים במחבת עם שמן זית או קנולה.
-
בקערית מגרדים דק בעזרת פומפייה את העגבנייה, מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו ושום כתוש, ומערבבים.
-
מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, ומורחים על גבי כל חציל 1-2 כפיות מתערובת העגבניות.
-
מפזרים מעל גבינה, מוסיפים תוספות אם רוצים, ומחזירים לתנור ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה.
-
מוציאים מהתנור בזהירות, מפזרים מעל בזיליקום טרי (לא חובה), ומגישים חם.
טיפ השף:
אפשר לחליף את החציל בקישוא או בתפוח אדמה.