לפעמים דווקא "שאסור" מתעורר אצלנו החשק - ובחג הפסח נהוג להימנע ממאכלים העשויים מקמח ונחשבים לחמץ. הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו כמהים לפיצה חמה ועסיסית דווקא בפסח, כזאת שבדיוק יצאה מהתנור, עם גבינה מבעבעת ותוספות טעימות... כדי לספק את החשק פשוט מכינים, מקמח מצה, תפוחי אדמה או כל קמח אחר ללא גלוטן, או בדרך הקלה - ממצות. הפיצה במתכון הבא מתאימה כמובן גם לנמנעים מגלוטן לכל ימות השנה, ויש סיכוי גבוה מאוד שהיא תגרום לכם לשכוח לרגע שפסח.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיצה כשרה לפסח:
קמח: במתכון הבא השתמשתי בקמח תמי, אפשר להשתמש בכל קמח ללא גלוטן ולהתאים לו את כמות הנוזלים כמובן, או להחליף את הקמח בכוס קמח תופח כשר לפסח + כוס קמח מצות. אם החלטתם להשתמש בקמח מצה אל תשכחו שצריך להכין אותו כמו שמכינים בצק רבוך (על הגז או עם מים חמים תוך כדי ערבוב). דרך נוספת היא לשבור כמה מצות יחד להרטיב וליצור מהן בסיס בצק, לצקת מעל את הרוטב, להוסיף תוספות ולהכניס לתנור...
אבקת אפייה: אם אתם לא מאלה המאמינים כי אבקת האפייה נחשבת כחמץ, הוסיפו כפית אבקת אפייה לקמח.
רוטב: את הרוטב אפשר להכין בשתי דרכים: לערבב את כל המצרכים בקערה, או כמו במתכון לבשל כמה דקות על הגז עד הצטמצמות, לבחירתכם. אני ממליצה להשתמש בעגבניות איטלקיות מרוסקות מסוג מוטי, הן איכותיות ועשירות בטעמים מדהימים, או לגרד עגבניות טריות בעצמכם. קיימים גם רטבי פיצה מוכנים שיקלו על העבודה ויקצרו את הזמן.
גבינות: מומלץ להשתמש בגבינת מוצרלה, אפשר להחליף בגבינה צהובה ואפשר גם לערבב את שתיהן יחד ולקבל טעם עשיר ומעניין.
אפייה: אם יש לכם טאבון זכיתם, ואם לא אפשר לאפות בתנור בתבנית עם נייר אפייה, על גבי תבנית הפוכה, או בדרך הביתית שהכי מתקרבת לטאבון על גבי אבן שמוט.
תוספות: הוסיפו את התוספות האהובות עליכם: זיתים, פטריות, גבינה בולגרית, תירס, עגבניות, פלפלים... אך אל תעמיסו יותר מדי, העמסת יתר תכביד על הבצק ותגרום לו להיות חצי מוכן.