סופגניות הן הקינוח שהכי מזוהה עם חג החנוכה ורבים מאיתנו מחכים לו כל השנה. עם המתכון לסופגניות הקלות שלפניכם, לא תצטרכו לחכות עד לחג החנוכה כדי להתענג על הקינוח הזהוב, הממולא והטעים. פשוט הפשילו שרוולים והכינו את הקינוח האוורירי והטעים בעצמכם!
כאן תוכלו למצוא עוד מתכונים לסופגניות מיוחדות:
מתכון לסופגניות לוקמאס נהדרות עם חלב ודבש
מתכון לסופגניות בצורת פרח
מתכון לסופגניות קינמון אפויות ובריאות
מתכון לסופגניות טוניסאיות - ספינג'
מתכון לסופגניה סיציליאנית
מתכון לסופגניה קלאסית מבצק עוגיות
מתכון לסופגניות במילוי פירות
מתכון לסופגניה רומנית מתוקה - פפנאש
מתכון לסופגניות גיאורגיות במילוי קרם חלב
מקור תמונה:
b.blogspot
אופן הכנת הסופגניות:
-
בקערה קטנה, הכניסו 200 מ''ל חלב חם עם 1 כף סוכר ושמרים טריים. ערבבו היטב עד להמסת השמרים והניחו במקום חמים.
-
בקערה נוספת גדולה יותר ערבבו קמח עם ביצים, מלח, את החלב הנותר ואת השמן, ולבסוף הוסיפו לה את תכולת הקערה הקטנה עם השמרים וערבבו עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש.
-
הניחו במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק.
-
לאחר שהבצק תפח, שמנו מעט את משטח העבודה והניחו עליו את הבצק.
-
צרו כדורים במשקל של 35-60 גר' כל אחד, יש לשמור על אחידות המשקל (אם החלטתם ליצור כדור במשקל 35 גר' הכינו את כל הכדורים באותו המשקל).
-
הניחו כל כדור על משטח משומן מעט והניחו להם לתפוח כ- 10 דקות או עד הכפלת הנפח.
-
צקו שמן בסיר עמוק, חממו וטגנו את הכדורים בצד אחד עד להזהבה.
-
הפכו את הכדורים לצד השני והמשיכו לטגן עד להזהבת הצד השני.
-
הוציאו את הסופגניות למסננת, וצננו מעט.
-
סדרו את הסופגניות במגש, הזריקו פנימה את המילוי שבחרתם ובזקו מעל אבקת סוכר.