header

מתכון לסופגניה סיציליאנית

את החנוכה הזה אתם מוזמנים לחגוג עם קפיצה קטנה לאיטליה, בעזרת המתכון הבא שיגרור מחמאות וחקירות מכל מי שיטעם ממנו.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסופגניה סיציליאנית
רכיבים לסופגניות:
קמח לבן - 5-6 כוסות
מים - ¾1 כוסות
שמן זית - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
סוכר - 1 כף
שמרים יבשים - 1 כפית
חומץ - 2 כפיות (לא חובה)
אופן הכנת הסופגניות:
  1. הכניסו לקערה את השמרים ו-¾1 כוסות מים פושרים, ערבבו עם שמן הזית והסוכר והמתינו כ-5 דקות עד לתסיסה.
  2. ערבבו במיקסר את כל המרכיבים, כאשר את הקמח יש להכניס בהתחלה. ערבבו במשך 4 דקות עד לקבלת תערובת עגלגלה של בצק.
  3. במידה והבצק דביק מדי, הוסיפו קמח וערבבו שוב.
  4. העבירו את הבצק אל משטח מקומח וקמחו גם את חלקו העליון.
  5. לאחר מכן העבירו את הבצק לקערה עם קצת שמן וכסו אותה במגבת בד.
  6. המתינו כ-90 דקות לתפיחת הבצק עד להכפלת גודלו.
  7. לושו את הבצק וצרו ממנו צורת עיגול אותה יש להכניס למקפיא למשך הלילה.
  8. הוציאו את הבצק מהקפיא שעתיים לפני תחילת ההכנה והניחו לו להתחמם באטיות.
  9. אחרי שהבצק הפשיר, הניחו אותו על משטח מקומח וחלקו ל-6 חתיכות מעוגלות ושוות בגודלן.
  10. משחו כל כדור בצק בשמן זית, העבירו שוב לקערה וכסו בניילון נצמד למשך שעתיים.
  11. לטיגון הבצק, חממו שמן צמחי במחבת רחבה בחום של 180° מעלות. יש לטגן את עיגולי הבצק במשך מספר דקות עד להשחמה.
  12. הוציאו את הסופגניות בעזרת כף מסננת, הניחו על נייר סופג וביזקו אבקת סוכר על פי הטעם.
מקור: י. מירוקוב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.