את החנוכה הזה אתם מוזמנים לחגוג עם קפיצה קטנה לאיטליה, בעזרת המתכון הבא שיגרור מחמאות וחקירות מכל מי שיטעם ממנו.
אופן הכנת הסופגניות:
-
הכניסו לקערה את השמרים ו-¾1 כוסות מים פושרים, ערבבו עם שמן הזית והסוכר והמתינו כ-5 דקות עד לתסיסה.
-
ערבבו במיקסר את כל המרכיבים, כאשר את הקמח יש להכניס בהתחלה. ערבבו במשך 4 דקות עד לקבלת תערובת עגלגלה של בצק.
-
במידה והבצק דביק מדי, הוסיפו קמח וערבבו שוב.
-
העבירו את הבצק אל משטח מקומח וקמחו גם את חלקו העליון.
-
לאחר מכן העבירו את הבצק לקערה עם קצת שמן וכסו אותה במגבת בד.
-
המתינו כ-90 דקות לתפיחת הבצק עד להכפלת גודלו.
-
לושו את הבצק וצרו ממנו צורת עיגול אותה יש להכניס למקפיא למשך הלילה.
-
הוציאו את הבצק מהקפיא שעתיים לפני תחילת ההכנה והניחו לו להתחמם באטיות.
-
אחרי שהבצק הפשיר, הניחו אותו על משטח מקומח וחלקו ל-6 חתיכות מעוגלות ושוות בגודלן.
-
משחו כל כדור בצק בשמן זית, העבירו שוב לקערה וכסו בניילון נצמד למשך שעתיים.
-
לטיגון הבצק, חממו שמן צמחי במחבת רחבה בחום של 180° מעלות. יש לטגן את עיגולי הבצק במשך מספר דקות עד להשחמה.
-
הוציאו את הסופגניות בעזרת כף מסננת, הניחו על נייר סופג וביזקו אבקת סוכר על פי הטעם.
מקור: י. מירוקוב