את הבצק הקלאסי של הסופגנייה כולנו מכירים, אבל מה עם סופגנייה מבצק עוגיות? תודו שעל זה לא חשבתם... הכירו את המתכון המושלם לעצלנים, קוצרים מחמאות מעבודה פשוטה של כמה דקות.
אופן הכנת הסופגניות:
-
הוציאו את הבצק מהמקרר או מהקפיא ותנו לו להפשיר למשך 20 דקות.
-
רדדו את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של כ-½1 ס"מ, והשתמשו במכסה של צנצנת הריבה על מנת לייצר עיגולים בגודל של 7 ס"מ מתוך הבצק.
-
חממו שמן צמחי בגובה של כ-5 ס"מ במחבת עמוקה או בסיר טיגון עד שיתסוס כשתכניסו חתיכה קטנה מן הבצק.
-
טגנו את עיגולי הבצק עד לקבלת צבע חום-עמוק בכל אחד מהצדדים, ובדקו בעזרת קיסם שהבצק נאפה גם מבפנים.
-
הוציאו את הסופגניות מהשמן בעזרת מלקחיים, והעבירו אותן למשטח עם נייר סופג.
-
חממו קערת זכוכית עם הריבה במיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה, ובעזרת בקבוק לחיץ הכניסו את הריבה פנימה אל תוך הסופגנייה.
-
בזקו מעל מעט אבקת סוכר.
-
ניתן להגיש את הסופגנייה גם ללא ריבה, ופשוט להנות מטעמה המפתיע.
מקור: י. מירוקוב