מתכון קינוח דביק ונפלא שיאפשר לכם לסיים את הארוחה הטורקית בצורה מתוקה ביותר, ועם תצוותו לו קפה שחור, תוכלו להרגיש כאילו אתם יושבים בבית קפה טורקי אותנטי.
מקור תמונה:
Maderibeyza
אופן הכנת הבצק:
-
לסיר נפרד ועל להבה בינונית, הכניסו את המים והחמאה וערבבו עד שהחמאה תימס לחלוטין.
-
לאחר ההמסה, נפו לתוך הסיר את הקמח וקפלו אותו לאט עד שהוא יתמזג עם יתר הרכיבים.
-
הוסיפו לבצק המתהווה מלח וסוכר וערבבו אותו במהירות עם כף עץ או מרית ליצירת תערובת אחידה. הנמיכו את עוצמת הלהבה וערבבו במשך 10 דקות.
מקור תמונה:
Edward Kimber
-
הסירו את הסיר עם הבצק מהלהבה והניחו לו להצטנן בצד.
-
שברו את הביצים לתוך הסיר עם הבצק, כל ביצה בתורה, תוך ערבוב של כל אחת מהן עד שהן מתמזגות בבצק לחלוטין.
-
הוסיפו לבצק את עמילן התירס והסולת וערבבו לקבלת מרקם שמנתי.
-
מלאו סיר או מחבת עמוקה עם שמן לטיגון עמוק.
-
הכניסו צנטר בצורת כוכב לתוך שקית זילוף.
-
העבירו את הבצק לשקית הזילוף וכאשר השמן ירתח, זלפו את הטולומבה באורך שאתם רוצים לתוך השמן החם (חתכו כל יחידה בעזרת סכין או מספריים משומנות בשמן צמחי).
-
טגנו את הטולומבה עד להשחמה והוציאו למסננת.
אופן הכנת הסירופ:
-
בסיר בינוני, ערבבו יחד סוכר, מים ומיץ לימון עד שהסוכר יימס.
-
הרתיחו את הסירופ במשך 5-10 דקות והניחו אותו בצד לצינון.
-
לאחר שהסירופ הצטנן, השרו את הטולומבה בסירופ למשך 1-2 דקות.
-
הוציאו את הטולומבה מסירופ הסוכר, הניחו על צלחת מעוטרת והגישו לשולחן.
טיפ השף:
מומלץ להכין את הסירופ לפני הבצק כך שהוא יספיק להתקרר עד לסיום הטיגון.