כל אחד יכול להכין קובות נהדרות בלי שום קשר למוצא שלו, יהודית למשל היא לא עירקית, אך זה לא מונע ממנה להכין כמות גדולה של קובות, להקפיא אותן ולזרוק אותן למרק בכל רגע שרק תרצה. במתכון הבא תלמדו כיצד להכין מנת קובה עם מרק סלק, שיש האוכלים אותה עם אורז, אך מומלץ לנסות אותה בחום כך או כך. ליהודית יש מספר גרסאות למתכון זה, אך הגרסה הזו היא האהובה עליה ביותר.
למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"
מקור תמונה:
yehudit-aviv
אופן הכנת המלית:
-
חממו שמן זית במחבת רחבה וטגנו את הבצל עד להזהבה.
-
הוסיפו סלרי קצוץ והמשיכו לטגן למשך מספר דקות נוספות.
-
הוסיפו את הבשר ופוררו אותו עם מזלג.
-
טגנו את הבשר למשך מספר דקות, עד שהוא משנה את צבעו מעט לחום.
-
הוסיפו מלח, פלפל, בהרט, קינמון וכמון, וערבבו במשך דקה.
-
כבו את הגז והוסיפו את הפטרוזיליה.
-
ערבבו את הכל והעבירו למסננת להפרדת הנוזלים ולהצטננות.
אופן הכנת הבצק והמילוי:
-
הכניסו לקערה סולת, מלח ושמן.
-
הוסיפו את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק רך וגמיש, כמו פלסטלינה.
-
תנו לבצק לנוח כ-5 דקות לפני שתתחילו לעבוד איתו.
-
קחו חתיכת בצק בגודל מעט קטן יותר משל כדור פינג-פונג, ושטחו אותה בעזרת יד משומנת עד ליצירת צורה של פיתה דקה.
מקור תמונה:
.yehudit-aviv.
-
שימו כפית מהבשר על הבצק וסגרו אותו.
-
המשיכו כך עד שיגמר לכם הבצק, ובשלו כמה כדורים שאתם רוצים. את השאר תוכלו להקפיא לפעם אחרת.
אופן הכנת המרק:
-
טגנו בצל בשמן זית בתוך סיר גדול למרק, עד שהוא מזהיב.
-
הוסיפו פרוסות סלק, סלק מגורד וסלרי, וטגנו למשך 10 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
-
מלאו את הסיר במים ובשלו עד לריכוך מלא של הסלק (בזמן שאתם מחכים תוכלו להתחיל להכין את הקובות).
-
הוסיפו מלח, מלח לימון, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, פפריקה, סוכר ורסק עגבניות, בשלו 10 דקות, טעמו ותקנו את התיבול לפי הטעם.
-
כשהמרק טעים לכם, הכניסו לתוך הסיר את הקובות בעדינות, ובשלו למשך חצי שעה נוספת.
-
זהו, המנה שלכם מוכנה!
מקור: יהודית אביב