הודות למתכון הפשוט הבא תוכלו להכין תוך חצי שעה בלבד ארוחה טרייה ובריאה שמכילה למעלה מ-30 גרם חלבון למנה ופחות מ-300 קלוריות, מה שהופך אותה למנה נהדרת עבור ארוחת צהריים קלילה, טעימה ובריאה.
אופן הכנת הפלפלים הממולאים:
-
חממו את התנור מראש ל-190 מעלות.
-
הניחו את חצאי הפלפל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק התחתון של הפלפלים מופנה כלפי מעלה, ואפו אותם בתנור במשך 15-10 דקות. (תוכלו לדלג על שלב זה אם הנכם מעוניינים לאכול את הפלפלים במצבם הגולמי).
-
הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, חממו את שמן הקוקוס ולאחר שיתחמם הוסיפו בצל, פלפל שחור ומלח לפי הטעם וטגנו עד שהבצל יהיה שקוף וישחים קלות בקצוות. לאחר מכן, הוסיפו שום ועגבניות והמשיכו לטגן במשך 2 דקות לערך.
-
הוסיפו את בשר ההודו הטחון למחבת וטגנו עד שיהיה מוכן לחלוטין, תוך כדי ערבוב בתדירות גבוהה. לאחר שהבשר מוכן יש לטעום את התערובת ולתקן את התיבול במידת הצורך. כעת, הוסיפו את הבזיליקום הקצוץ וערבבו היטב. לבסוף, הסירו את המחבת מהאש.
-
הוציאו את הפלפלים מהתנור אחרי שהתרככו מעט בעקבות האפייה, והפכו אותם כך שהחלק התחתון של הפלפל יפנה כלפי מטה. מלאו כל פלפל בתערובת ההודו במידה שווה.
-
ניתן לאכול את המנה כבר בשלב זה, או שתוכלו להחזיר אותם לחימום נוסף בתנור למשך 10-5 דקות, כדי לאפשר לתערובת הבשר להתמזג יחד עם טעמו של הפלפל. מומלץ לקשט עם עלי בזיליקום.
מקור: רבקה.א