header

מתכון לפטריות ממולאות בגבינה ושום

פטריות הן מרכיב משמעותי במטבחי צפון איטליה, ואפשר להכין בעזרתן מנות נפלאות במגוון סגנונות. אחת מהאפשרויות הקלאסיות ביותר כוללת גם שום ופרמז'ן, ואלו הם המרכיבים העיקריים שמככבים במתכון המתאבן שלפניכם. הוא דורש רק טיגון קל ואפייה קצרה, אז אפשר להכין אותו אם אורחים מגיעים בספונטניות, או אם אתם מחפשים משהו טעים ומיוחד לפתוח איתו את ארוחת הערב המשפחתית. כך או כך, לא תתאכזבו, אז צפו בסרטון המתכון הבא וגלו איך להכין פטריות ממולאות בגבינה ושום.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 15
רמת קושי: קל
רכיבים לפטריות ממולאות בגבינה ושום:
פטריות - 15 (שמפיניון, פורטבלו וכדומה)
שמן זית - 1 כף
שום כתוש - 2 כפות
מלח - ½ כף + 1 כפית
פלפל שחור - ½ כף + 1 כפית
גבינת שמנת - 220 גרם
פירורי לחם - 30 גרם (רצוי מתובלים בסגנון איטלקי, אך לא חובה)
גבינת פרמז'ן - 50 גרם (מגוררת, מחולקת)
אופן הכנת פטריות ממולאות בגבינה ושום:
  1. הפרידו את בסיסי הפטריות מהחלק העליון. קצצו היטב את הבסיסים והניחו את הפטריות השלמות בצד.
  2. חממו שמן במחבת על להבה חזקה ואז הכניסו שום, את בסיסי הפטריות הקצוצים, חצי כף מלח וחצי כף פלפל שחור.
  3. טגנו למשך 6-8 דקות וערבוב לעיתים קרובות כדי למנוע מהשום להישרף. בסיום הסירו מהאש.
  4. הכניסו לתוך קערה את בסיסי הפטריות המבושלים, גבינת שמנת, פירורי לחם, חצי מכמות הפרמז'ן ואת שארית המלח והפלפל השחור. ערבבו היטב, התערובת אמורה להיות מאוד סמיכה.
  5. כעת חממו מראש תנור ל-180 מעלות וסדרו את הפטריות על מגש אפייה כשהן הפוכות ומופרדות זו מזו.
  6. קחו כף מתערובת הגבינה והפטריות, והכניסו כמות נדיבה לכל פטרייה. פזרו מעל את גבינת הפרמז'ן שנותרה והכניסו לתנור.
  7. לסיום הוציאו את מגש האפייה, קשטו בעשבי תיבול לפי הטעם ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.