המתכון הבא עשיר בטעמים וקל להכנה. בתוך 30 דקות בלבד, מתקבלת מנה נהדרת של פסטה עם שמנת, פטריות ושום בעלת מרקם קרמי העשויה ממספר מרכיבים פשוטים שבדרך אפשר למצוא בכל בית - פסטה פטוצ'יני. הדבר החשוב ביותר הוא לבשל את הפסטה רק עד דרגת אל דנטה, על מנת לשמור על המרקם האהוב וכדי שהפסטה לא תהפוך לעיסתית.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פסטה פטוצ'יני שום ופטריות:
פטוצ'יני: אפשר להחליף את הפטוצ'יני בכל סוג אחר של פסטה (דקה, עבה, בצורות ועוד). את הפסטה אין לסנן או לשטוף במים, כיוון שהעמילנים מסייעים בהסמכת הרוטב.
פטריות: את הפטריות אפשר לחתוך לפרוסות דקות כמו במתכון, לקצוץ, או להשאיר שלמות.
שמנת מתוקה: להפיכת המתכון לפרווה/נטול לקטוז אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
שום: את כמות שיני השום הגדילו או הקטינו לפי טעמכם האישי.
להעשרת המנה: אפשר להוסיף: יין לבן, בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה, כוסברה, אגוז מוסקט או בצל ירוק טריים.