header

מתכון לסלט פסטה ואספרגוס צלוי

מנות פסטה לעולם לא נמאסות, וכולנו מחפשים גרסאות מיוחדות שלהן כדי לרענן את ספר המתכונים שלנו. בעזרת המתכון הסא לפסטה עם אספרגוס צלוי ותיבול נפלא, תוכלו לשלב את הירק הטעים והבריא הזה עם מנה איטלקית אהובה ולקבל מנה משביעה, צבעונית וטעימה במיוחד!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט פסטה ואספרגוס צלוי
רכיבים לסלט פסטה:
פסטה פרפלה - ½ קג' (פסטה בצורת עניבת פרפר)
חרדל דיז'ון - 2 כפיות
מיץ לימון - מ-½ לימון
גרידת לימון - מ-½ לימון
שמן זית - 4+1 כפות (מחולק)
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
צ'ילי - לפי הטעם (גרוס - אפשר לוותר אם לא אוהבים אוכל חריף)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת עיזים - כ-100 גר' (מגורדת)
אופן הכנת הסלט פסטה:
  1. חממו את התנור ל-220 מעלות.
  2. הרתיחו סיר עם מים והוסיפו לו 1 כף מלח. כשהמים יגיעו לרתיחה, הכניסו פנימה את הפסטה ובשלו אותה כ-7 דקות עד למצב "אל-דנטה" (מצב בו הפסטה מבושלת אך עדיין מעט קשה).
  3. סננו היטב את מי הפסטה בעזרת מסננת והניחו לה להתקרר בצד.
  4. חתכו את האספרגוס לפרוסות באורך שבין 1-½1 ס"מ והניחו אותן על מגש מרופד בנייר אפייה. זלפו על האספרגוס מעט שמן זית ותבלו במלח ופלפל לפי טעמכם.
  5. הכניסו את האספרגוס לתנור למשך 10 דקות עד שיתרכך מעט, הוציאו אותו מהתנור והניחו לו להתקרר על השיש.
  6. קצצו את השום ואת בצל השאלוט, ערבבו בקערה יחד עם מיץ הלימון, גרידת הלימון, החרדל והצ'ילי. הוסיפו מלח, פלפל ושמן זית. קצצו את העירית והוסיפו אותה לקערה.
  7. לאחר שתצטנן, ערבבו את הפסטה והאספרגוס יחד עם תערובת הבצל, פזרו מעל את גבינת העיזים והגישו.
מקור: אורן ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.