מחפשים דרך נהדרת לרענן את הארוחות שלכם, ולהפוך את התפריט שלכם לבריא יותר? נסו את המתכון הבא לסלט תורמוס נהדר מהמטבח הערבי. התורמוס נפוץ מאוד בארץ כנשנוש שהושרה במי מלח, אך ניתן להשתמש בו למנות נוספות. סלט התורמוס והברוקולי הפריך יעורר את בלוטות הטעם שלכם ויהפוך את הארוחה לאירוע מיוחד.
אופן הכנת הסלט תורמוס:
-
השרו את התורמוס בקערת מים במשך הלילה שלפני ההכנה.
-
בשלו את התורמוס בתה ירוק (במקום במים) במשך כ-40 דקות, עד שהתורמוס יתרכך.
-
סננו את התורמוס וחכו שיתקרר. בזמן הקירור, חילטו את הברוקולי במים רותחים למספר דקות, עד שישנה את צבעו. לאחר החליטה, סננו והעבירו מיד לקערת מי קרח (כדי לשמור על הפריכות).
-
ערבבו את כל המרכיבים בקערה והוסיפו את שמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים.
מקור: שרה ליבר