רבים מאיתנו נאבקים במהלך החיים בניסיון לשמור על משקל תקין ולשם כך אנו מנסים דיאטות שונות הקיימות בשוק. בעוד שכל אחת מן הדיאטות האלו מתבססת על עקרונות שונים, ישנו עקרון אחד המשותף כמעט לכולן והוא שרצוי להימנע מכמויות גדולות של קמח, בייחוד קמח לבן, משום שהוא עמוס בפחמימות ומעכב את הירידה המיוחלת במשקל. למרבה המזל אין זה אומר שצריך לוותר על אכילת לחם, שכן ניתן להכין בקלות ובמהירות תחליף ביתי וטעים שמומלץ לכל אחד לנסות. לחם הטחינה שונה מהלחם שכולנו מכירים מאחר שבניגוד אליו, הוא אינו מכיל קמח ולכן הוא מתאים לכל מי שרוצה לשמור על המשקל וכן לחולי צליאק, שאינם מסוגלים לעכל את הגלוטן הנמצא בקמח. עוד יתרון נפלא של לחם הטחינה שראוי לציין הוא שבניגוד ללחם רגיל, שהכנתו לוקחת זמן רב וכוללת שלבים לא מעטים, את המאפה הבריא והטעים הזה תוכלו לאפות בקלות ובמהירות, ללא צורך בלישה וללא זמן התפחה. אז למה אתם מחכים? הצטיידו במרכיבים הדרושים והתחילו לעבוד!
אם עדיין לא השתכנעתם שכדאי לכם לנסות להכין את המתכון הנפלא הזה, כדאי שתכירו כמה מהיתרונות הבולטים של המרכיב העיקרי שלו, הטחינה. "האחות החורגת של החומוס" היא בריאה מאוד משום שהיא מכילה כמויות גבוהות של חלבון, ברזל וסידן, והיא מסייעת להורדת רמות ה"כולסטרול הרע" (LDL) בגוף. כמו כן, היות והטחינה עשויה מזרעי שומשום, היא מכילה גם את חומצות השומן הטבעיות והבריאות שמצויות בהם, אשר משתייכות לקבוצות אומגה 6 ואומגה 9. חשוב לציין שמכיוון שבטחינה יש כמות גבוהה של שומנים, צריכה מוגזמת של לחם הטחינה עלולה לפגוע בשאיפתכם לרדת במשקל, למרות שהשומנים האלו חיוניים לבריאותכם. עם זאת, לחם הטחינה עדיין מומלץ יותר מלחם העשוי מקמח לבן, אם כי עדיין יש לצרוך אותו במתינות, כמו כמעט כל מאכל אחר, ולכן מומלץ לחלק את הלחם לפרוסות וליהנות ממנו במשך מספר ימים.
אם ברצונכם לצפות בסרטון המדגים כיצד מכינים את לחם הטחינה, לחצו כאן.
את המתכון והתמונות הנפלאות הללו קיבלנו מהאתר Gilya Home Styling של גיליה טודורוס, ויש עוד דרכים מגוונות להכין אותו. אתם מוזמנים להתנסות בהכנת לחם טחינה משלכם ולהכין גרסאות נוספות שלו עד שתגיעו לטעם ולמרקם האהובים עליכם. בין היתר תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר של סילאן לקבלת "עוגת טחינה", או כף של גבינה לבנה לקבלת מרקם קרמי וטעם פחות "טחינתי". בנוסף, אם תוותרו על הממתיקים כמעט לחלוטין (רצוי לשים מעט כדי לנטרל מרירות), תוכלו להוסיף לתערובת אורגנו או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים ולקבל לחם מתובל לטעמכם.
מקור: יעל ב.