קוגל הוא מנה שרבים אוהבים ולא היו מוותרים עליה בחיים, והאמת היא שאפילו בתקופה כמו פסח לא צריך - כי יש לנו בשבילכם מתכון כשר לפסח שהוא גם צמחוני, ואפילו צורת ההגשה שלו מרשימה - קוגל ירקות ב-3 שכבות! אז הפשילו שרוולים, הכינו לעצמכם את הירקות והרכיבו את הקוגל הכי יפה שראיתם עד היום! שימו לב שהירקות מחולקים לשכבות, כך שתדעו כיצד לחלק אותם נכון לקערות נפרדות לכל שכבה.
מקור תמונה:
chabad.org
רכיבים לקוגל ירקות כשר לפסח:
אופן הכנת קוגל ירקות כשר לפסח:
-
בשלו בנפרד את הירקות של כל שכבה במים עד שהם רכים. סננו מהנוזל, מערכו לפירה והניחו בצד (אמורות להיות לכם 3 קערות נפרדות).
-
ערבבו בכל קערה את הרכיבים של השכבה שלה - הירקות המבושלים, יחד עם 2 ביצים, 3-4 כפות קמח תפוחי אדמה, 2 כפות מיונז, 1 כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
-
טגנו את הבצל במחבת עם שמן הזית עד שהוא מזהיב, וחלקו אותו באופן שווה בין הקערות.
-
קחו תבנית קפיץ עגולה בקוטר 25 ס"מ וצפו אותה מעט בשמן זית - ממש מעט!
-
העבירו לתבנית את השכבה הלבנה (תפוחי האדמה) ושטחו את החלק העליון. לאחר מכן שפכו מעליה את השכבה הכתומה (הגזר והבטטה) ושטחו אותה. לבסוף העבירו את השכבה הירוקה (הקישוא) ושטחו גם אותה.
-
הכניסו את התבנית לאפייה של 45-55 דקות על 175 מעלות, עד שהקוגל מתייצב.
טיפ השף:
הקוגל הזה לא שורד טוב קירור במקרר. לכן אם אתם מתכוונים להכין את המתכון יום-יומיים מראש, מומלץ להכין את הירקות מראש, להכניס למקרר, וביום שתגישו את הקוגל להכניס את הכל ביחד לתנור.