header

מתכון לקוגל ירקות כשר לפסח

קוגל הוא מנה שרבים אוהבים ולא היו מוותרים עליה בחיים, והאמת היא שאפילו בתקופה כמו פסח לא צריך - כי יש לנו בשבילכם מתכון כשר לפסח שהוא גם צמחוני, ואפילו צורת ההגשה שלו מרשימה - קוגל ירקות ב-3 שכבות! אז הפשילו שרוולים, הכינו לעצמכם את הירקות והרכיבו את הקוגל הכי יפה שראיתם עד היום! שימו לב שהירקות מחולקים לשכבות, כך שתדעו כיצד לחלק אותם נכון לקערות נפרדות לכל שכבה.

זמן הכנה: שעה
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
מתכון לקוגל ירקות כשר לפסח מקור תמונה: chabad.org
רכיבים לקוגל ירקות כשר לפסח:
גזר - 4 (לשכבה כתומה)
בטטה גדולה - 1 (לשכבה כתומה)
תפוח אדמה - 6 (מקולפים, 5 לשכבה לבנה, ו-1 לשכבה ירוקה)
קישוא גדול - 6 (לשכבה ירוקה)
ביצים - 6 (2 לכל שכבה)
קמח תפוחי אדמה - 9-12 כפות (3-4 כפות לכל שכבה)
מיונז - 6 כפות (2 כפות לכל שכבה)
מלח - 3 כפיות (1 כפית לכל שכבה)
פלפל שחור - קמצוץ (קמצוץ לכל שכבה)
בצל גדול - 4 (חתוך לקוביות ומחולק באופן שווה בין השכבות)
שמן זית - 3 כפות
אופן הכנת קוגל ירקות כשר לפסח:
  1. בשלו בנפרד את הירקות של כל שכבה במים עד שהם רכים. סננו מהנוזל, מערכו לפירה והניחו בצד (אמורות להיות לכם 3 קערות נפרדות).
  2. ערבבו בכל קערה את הרכיבים של השכבה שלה - הירקות המבושלים, יחד עם 2 ביצים, 3-4 כפות קמח תפוחי אדמה, 2 כפות מיונז, 1 כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
  3. טגנו את הבצל במחבת עם שמן הזית עד שהוא מזהיב, וחלקו אותו באופן שווה בין הקערות.
  4. קחו תבנית קפיץ עגולה בקוטר 25 ס"מ וצפו אותה מעט בשמן זית - ממש מעט!
  5. העבירו לתבנית את השכבה הלבנה (תפוחי האדמה) ושטחו את החלק העליון. לאחר מכן שפכו מעליה את השכבה הכתומה (הגזר והבטטה) ושטחו אותה. לבסוף העבירו את השכבה הירוקה (הקישוא) ושטחו גם אותה.
  6. הכניסו את התבנית לאפייה של 45-55 דקות על 175 מעלות, עד שהקוגל מתייצב.
טיפ השף:
הקוגל הזה לא שורד טוב קירור במקרר. לכן אם אתם מתכוונים להכין את המתכון יום-יומיים מראש, מומלץ להכין את הירקות מראש, להכניס למקרר, וביום שתגישו את הקוגל להכניס את הכל ביחד לתנור.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.