החזרת היא חלק חשוב משולחן החג בליל הסדר, היא תוספת מושלמת למגוון מאכלי בשר, דגים ובמיוחד לגפילטע פיש. קיימות מגוון גרסאות למטבל החזרת, למשל עם גבינה, שמנת חמוצה, תפוחים, תפוזים או חמוציות. ישנן שתי גרסאות בסיסיות: חזרת אדומה – תערובת שורש חזרת טחון עם סלק מגורר בתיבול סוכר, מלח ומיץ לימון או חומץ. חזרת לבנה – תערובת שורש חזרת טחון עם חומץ, מלח וסוכר. רמת החריפות תלויה בכמות שורש החזרת שתבחרו לשים, ויש כאלה שבכלל מעדיפים להמיר את השורש בווסאבי.
שורש חזרת: מומלץ להשתמש בשורש מוצק וחזק. הדרך הקלה להכנת החזרת היא לטחון במעבד מזון, הדרך הקשה יותר היא לגרד על החלק העדין של הפומפייה. אם בחרתם לגרד מומלץ להצטייד במסכה שתסייע להתגונן מהגזים החריפים היוצאים מהשורש וגורמים לדמעות לזרום כמו נהר. אם בחרתם בדרך הקלה יותר, פתחו בזהירות את מכסה מעבד המזון, קחו צעד אחורה ותנו לגזים החריפים להשתחרר לאוויר.
סלק: את הסלק אפשר להכין ב-4 דרכים:
סוכר: תפקיד הסוכר בחזרת הוא לאזן את הטעמים ולא להמתיק.
חומץ: אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון, או בחומץ בלסמי.
שמירה בכלי אטום: כדי שהחריפות והטעם המשגע ישמרו, מומלץ לשמור את החזרת בכלי סגור ואטום במקרר.