header

מתכון קל לחזרת מסורתית

החזרת היא חלק חשוב משולחן החג בליל הסדר, היא תוספת מושלמת למגוון מאכלי בשר, דגים ובמיוחד לגפילטע פישקיימות מגוון גרסאות למטבל החזרת, למשל עם גבינה, שמנת חמוצה, תפוחים, תפוזים או חמוציות. ישנן שתי גרסאות בסיסיות: חזרת אדומה – תערובת שורש חזרת טחון עם סלק מגורר בתיבול סוכר, מלח ומיץ לימון או חומץ. חזרת לבנה – תערובת שורש חזרת טחון עם חומץ, מלח וסוכר. רמת החריפות תלויה בכמות שורש החזרת שתבחרו לשים, ויש כאלה שבכלל מעדיפים להמיר את השורש בווסאבי.

מתכון לחזרת: חזרת וגפילטש פיש

כמה טיפים לפני שנעבור ללמוד איך מכינים חזרת:

שורש חזרת: מומלץ להשתמש בשורש מוצק וחזק. הדרך הקלה להכנת החזרת היא לטחון במעבד מזון, הדרך הקשה יותר היא לגרד על החלק העדין של הפומפייה. אם בחרתם לגרד מומלץ להצטייד במסכה שתסייע להתגונן מהגזים החריפים היוצאים מהשורש וגורמים לדמעות לזרום כמו נהר. אם בחרתם בדרך הקלה יותר, פתחו בזהירות את מכסה מעבד המזון, קחו צעד אחורה ותנו לגזים החריפים להשתחרר לאוויר.

סלק: את הסלק אפשר להכין ב-4 דרכים:

  • חי - מגררים את הסלקים על גבי פומפייה.
  • מבושל - שטופים את הסלקים, מבשלים עם הקליפה לפחות שעה-שעה וחצי (תלוי בגודל הסלקים) בסיר עם מים רותחים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-40-50 דקות, עד שהם רכים.
  • אפויים בתנור – עוטפים את הסלקים עם הקליפה עם נייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כחצי שעה, עד שהם רכים.

סוכר: תפקיד הסוכר בחזרת הוא לאזן את הטעמים ולא להמתיק.

חומץ: אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון, או בחומץ בלסמי.  

שמירה בכלי אטום: כדי שהחריפות והטעם המשגע ישמרו, מומלץ לשמור את החזרת בכלי סגור ואטום במקרר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון קל לחזרת מסורתית
רכיבים לחזרת:
שורש חזרת - 200 גרם
סלק - 2
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפיות סוכר
חומץ - 4 כפות
אופן הכנת החזרת:
  1. מקלפים את שורש החזרת וחותכים לקוביות.
  2. שמים את קוביות החזרת במעבד מזון, טוחנים עד קבלת מרקם פירורי ומעבירים לקערה.
  3. מקלפים את הסלקים ומגררים דק, ומוסיפים לקערת החזרת.
  4. מוסיפים מלח, סוכר וחומץ, ומערבבים היטב.
  5. מעבירים לקופסת זכוכית אטומה ושומרים במקרר. preperation
טיפ השף:
אפשר להמיר את הסוכר בדבש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.