header

מתכון לחביתיות נהדרות ממצות של בתיה דורון

בתיה מציינת שמדי שנה כל בני משפחתה מחכים לחביתיות האלה, ובכל פעם היא מכינה אותן עם תערובת שונה. במתכון הזה היא בחרה בתערובת שעשויה מגבינות ובצל מטוגן, ואפילו אם אינכם בשלנים שרגילים לפקוד את המטבח, אין סיבה שלא תוכלו להכין את המנה הפשוטה והנהדרת הזו.

למתכונים נוספים מהבלוג ''אוכל כשר, כורדי ומזרחי''

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחביתיות נהדרות ממצות של בתיה דורון מקור תמונה: batyad
רכיבים לחביתיות:
מצות - 5
גבינת פטה - 250 גר' (חמד, קשקבל או כל גבינה קשה אחרת)
בצל גדול - 1 (קצוץ)
כוסברה - ½ חבילה (או פטרוזיליה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
אופן הכנת החביתיות:
  1. טגנו את הבצל במחבת וסננו אותו מהשמן. בתיה ממליצה להעמיד את המחבת באלכסון לשם כך. preperation מקור תמונה: batyad
  2. הכניסו את המצות לקערה, פוררו עם הידיים, שפכו עליהן מים והמתינו 5 דקות.
  3. הוסיפו את הבצל המטוגן, הביצים והפטרוזיליה או הכוסברה לקערה עם המצות וערבבו את הכל. preperation מקור תמונה: batyad
  4. גרדו את הגבינות לתוך הקערה, הוסיפו תבלינים, ערבבו היטב ותנו לתערובת לשבת כ-10 דקות. preperation מקור תמונה: batyad
  5. צרו מהתערובת קציצות וטגנו אותן משני הצדדים. לאחר מכן העבירו אותן לצלחת עם מגבת נייר שתספוג את השמן. preperation מקור תמונה: batyad
  6. החביתיות שלכם מוכנות. בתיה ממליצה להגיש לצד זיתים או סלט ירוק.
מקור: בתיה דורון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.