עם הניחוחות הנפלאים שיתפשטו ברחבי הבית ויחד עם טעמיו הנהדרים, היו בטוחים שגם אלו שאינם רגישים לגלוטן ימהרו לבקש מכם את המתכון לקיש הפטריות ועלי הרוקט הבא. את טעמו של המילוי המועשר בגבינת עיזים, תשלימו עם מעטפת של בצק שקדים ביתי ופריך שיפתיע אתכם בקלות הרבה שבה תוכלו להכינו.
אופן הכנת הקיש ללא גלוטן:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
-
ליצירת הבצק, צקו בקערה גדולה שקדים, שום, טימין, ½ כפית מלח, פלפל, 2 כפות שמן זית ומים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, חממו 2 כפות שמן במחבת על אש גבוהה, רפדו אותה עם הבצק כך שהוא יכסה את כל שטח המחבת (כפי שניתן לראות בתמונה הבאה), והניחו לו להיטגן למשך כ-20 דקות או עד שיזהיב קלות.
מקור תמונה:
cookieandkate
-
להכנת המילוי, חממו במחבת את כף שמן הזית שנותרה על אש בינונית, ולאחר מכן הוסיפו לה את הפטריות ו-½ כפית מלח וערבבו עד להתרככותן. עתה, הוסיפו אל המחבת את עלי הרוקט, ערבבו למשך כדקה נוספת והעבירו את התערובת שנוצרה לקערה על מנת שתתקרר מעט.
-
בקערה נוספת הקציפו יחד את הביצים, החלב וגבינת העיזים, ולאחר מכן הוסיפו את תערובת הפטריות ועלי הרוקט.
-
צקו את המילוי אל בצק השקדים שבמחבת והכניסו לאפייה למשך 30 דקות. בתיאבון!
מקור: גילה ק.