עוגות פאי אהובות כמעט על כולם, לכן כשיש מתכון חדש ומפתיע לעוגה שכזו, רובנו רצים מהר למטבח ומתחילים במלאכת ההכנה. זה בדיוק מה שהולך לקרות לכם אחרי שתכירו את המתכון הבא לעוגת פאי שוקולד ופיסטוק מלוחה ומפתיעה. טכניקת ההכנה הפשוטה, הזמן המועט שייקח לכם להכין אותה, הריח של השוקולד באוויר והטעם הממכר יגרמו לכם לתהות כיצד לא הכרתם אותה עד היום.
רכיבים לעוגת פאי שוקולד ופיסטוק:
אופן הכנת עוגת פאי שוקולד ופיסטוק:
-
הניחו בקערת מיקסר את הקמח, אבקת הקקאו, החמאה המומסת, הסוכר ואבקת הסוכר. ערבבו תחילה לאט ולאחר שתי דקות הגבירו את המהירות עד לקבלת מרקם בצקי אחיד.
-
מרחו חמאה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ וסדרו את בצק הפאי בתבנית בעזרת כף, כך שהבצק יכסה את כל תחתית ושולי התבנית, ולבסוף השתמשו באצבעות ידיכם על מנת לשטח ולהדק אותו למסגרת הבסיס.
מקור תמונה:
thegirlonbloor
-
הכניסו את התבנית למקפיא למשך 10 דקות על מנת שהבצק יתקשה מעט, חממו תנור ל-180 מעלות ולאחר מכן הכניסו לאפייה למשך 20 דקות.
-
כעת תוכלו להכין את גנאש השוקולד על ידי חימום וערבוב מתמיד של השמנת עד לשלב שהיא כמעט רותחת, כ-8-10 דקות, ואז שפכו אותה מעל שבבי השוקולד בקערה עמידה לחום וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לה להתקרר במשך מספר דקות. מזגו את גנאש השוקולד בתוך ציפוי הפאי שבתבנית והניחו לו להתקרר בטמפרטורת החדר למשך כ-10 דקות.
מקור תמונה:
thegirlonbloor
-
פזרו בנדיבות מעל כל עוגת הפאי את שבבי הפיסטוק, הוסיפו קמצוץ מלח גס והניחו את העוגה במקרר למשך 4-6 שעות.
-
הוציאו את העוגה מן המקרר, חתכו והגישו אל השולחן. בתיאבון!