עוגות הן דרך מצוינת לסיים ארוחה גדולה וקטנה כאחד. היום אתם תלמדו להכין עוגת פאי קיצית במיוחד, זאת מפני שהפרי שבתוכה הופך אותה לכזו. אנחנו כמובן מדברים על הסברס אשר מעניק לקינוח הבא טעם עשיר, קיצי, מנחם ומפנק שאליו אתם הולכים להתמכר במהרה.
מקור תמונה:
thedailymeal
אופן הכנת הבסיס העוגה:
-
ערבבו בקערה גדולה קמח, מלח, סוכר ומחמצת שאור.
-
החלו להוסיף את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד של תכולת הקערה.
-
ערבבו את התערובת בעזרת מרית וקפלו אותה עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוציאו את הבצק והניחו אותו על משטח מקומח קלות.
-
בעזרת עקב ידיכם, רדדו את הבצק לרוחב כך שהחמאה תימרח דרך הבצק ואספו את הבצק חזרה – יש לחזור על פעולה זו כ-5-7 פעמים.
-
אספו את הבצק וחלקו אותו לשני כדורים שווים, עטפו אותם בניילון נצמד והניחו במקרר למשך 7 שעות או לילה שלם.
אופן הכנת המילוי והרכבה:
-
חממו תנור ל-190 מעלות.
-
ערבבו בקערה גדולה את מרכיבי המלית עד לקבל תערובת אחידה וחלקה ככל האפשר.
-
הוציאו את כדורי הבצק מהמקרר ושטחו אותם על משטח מקומח בצורה עגולה ככל הניתן עד לעובי של כסנטימטר.
-
הניחו אחד ממשטחי הבצק בתבנית פאי עגולה (או כל תבנית אפייה אחרת לפי רצונכם).
-
שפכו את תערובת הסברס מעל משטח הבצק שבתבנית ופזרו אותה בצורה שווה.
-
החליטו איך ברצונכם לסגור את הפאי, באמצעות שתי וערב או לכסות את הפאי ולחתוך חריצים בחלקו העליון - חשוב לעשות זאת כדי לאפשר לאוויר לצאת מהפאי.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו עד שהקרום העליון מקבל גוון שחום-זהוב והמילוי מתחיל לבעבע – כ-35-40 דקות.
-
הוציאו את התבנית בזהירות מן התנור, הניחו לפאי להצטנן והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
אם אתם רוצים לעשות לעצמכם חיים קלים, קנו בצק פאי מוכן מראש והכינו רק את מילוי הפאי. שימו לב שבעקבות זאת יכול להיות שמשך האפייה ישתנה.