עוגת רולדה מוכרת לרובנו כבעלת בצק דק שעליו מורחים הרבה קצפת על מנת שהעוגה תהיה רחבה ונפוחה, שלא כמו ברוב המתכונים, עוגת הרולדה היפנית הבאה עשויה מבצק עבה ואוורירי עם מילוי עדין של קצפת ופירות שיעניק לכם תחושת רכות מפנקת בכל ביס. כמו כן, אל תוותרו על הוספת הפירות, מכיוון שהם יוצרים תחושת קלילות נוספת וטעם מעט חמצמץ שמאזן בין הטעמים המתקתקים.
מקור תמונה:
recipe-world
אופן הכנת הרולדה:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הכניסו את החלמונים לקערה בינונית והוסיפו אליה 1 כף סוכר. ערבבו היטב עד שהסוכר נמס.
-
צקו את החלב, השמן והווניל אל תוך הקערה אגב ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
בקערה קטנה ערבבו יחד את הקמח והקורנפלור והוסיפו אל התערובת של החלמונים תוך ערבוב עד להטמעה.
-
הקציפו בקערה נפרדת חלבונים עם מעט מלח במהירות נמוכה במשך כ-2 דקות, והוסיפו את קרם הטרטר אגב הקצפה. לאחר כדקה הוסיפו את 3 כפות הסוכר והגבירו למהירות מקסימלית למשך כ-3-4 דקות.
-
העבירו בעדינות את תערובת הקציפה הלבנה אל תערובת החלמונים, הטמיעו היטב וצקו את התערובת אל תבנית האפייה.
-
הכניסו לאפייה במשך כ-25-30 דקות, ולאחר שהעוגה מוכנה הפכו אותה והסירו בעדינות את נייר האפייה.
-
לאחר שהעוגה הצטננה מעט הניחו אותה על רדיד אלומיניום שמעליו ניילון נצמד, והתחילו בתהליך המילוי ויצירת העוגה.
אופן הכנת הקצפת:
-
הקציפו את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר בקערה עד לקבלת קרם מעט סמיך.
-
חיתכו את הפירות לגודל הרצוי והניחו בצד עד לשלב המילוי.
-
מרחו את הקרם והשאירו כ-2-3 ס"מ ללא קרם בקצה שלכיוונו מגלגלים.
-
מעל הקרם סדרו את הפירות החתוכים בצורה חופשית או טורים ישרים והחלו לגלגל תוך כדי הוצאת הניילון הנצמד ורדיד האלומיניום כדי שלא יכנס לתוך העוגה.
-
בסוף הגלגול היעזרו בניילון הנצמד שהוצאתם בגלגול, עטפו והדקו את הרולדה.
-
הכניסו למקרר למשך כ-4 שעות עד לילה שלם, פרסו והגישו.