טעם היין המרענן, העדין והמתקתק הופך את הסופלה הזה למנה קיצית מושלמת. האלכוהול מתאדה באפייה, כך שאתם יכולים להגיש אותו גם לילדים. זו גם דרך טובה לנצל את שאריות היין שלכם.
מקור תמונה:
kitchendaily
אופן הכנת הסופלה יין לבן:
-
חממו תנור ל-210° מעלות.
-
המיסו את החמאה בכלי מעל אש קטנה-בינונית וערבבו אותה עם הקמח. מזגו את היין בהדרגה לתוך התערובת תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו את המלח וגרידת הלימון, ערבבו בחוזקה והביא לרתיחה. לאחר שהתערובת רתחה ערבבו עוד קצת, הסירו מהאש והניחו בצד.
-
לאחר שהתערובת התקררה, ערבבו לתוכה את החלמונים.
-
הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף רך, והוסיפו בעדינות לתערובת.
-
שמנו 4 גביעי סופלה בחמאה וזרו עליהם קצת גרגרי סוכר. מלאו את גביעי הסופלה עד ל-¾ מגובהם.
-
מקמו את גביעי הסופלה בתוך תבנית, מלאו מים רותחים עד כדי מחציתהּ ואפו את הסופלה במשך כ-20 דקות.
-
הוציאו מהתנור והגישו.
מקור: גלי בן-דור