עבור המאפה הבא אמנם דרושה לא מעט הכנה, אך טעמו הנפלא בהחלט שווה את הטרחה. טעמם של האפרסקים יחד עם הבצק שתלמדו להכין, יקסים את האורחים בכל הגילאים. בחרו באפרסקים צהובים אשר אינם בשלים מדי כדי ליהנות ממאפה מעט חמצמץ ולא מתוק מידי.
אופן הכנת הבצק:
-
במעבד מזון מערבלים את הקמח, הסוכר והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים 8 פעמים.
מקור תמונה:
natashaskitchen
-
מוסיפים את המים באיטיות, כף או שתיים בכל פעם, כשלאחר כל הוספה מערבלים פעם אחת עד שהבצק מתחיל להתגבש.
-
מוציאים את הבצק, מניחים אותו על משטח נקי ומשתמשים בידיים נקיות ויבשות כדי ללוש אותו מעט.
-
מפזרים מעט קמח על שני הצדדים שלו, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לצינון למשך שעה.
אופן הכנת המלית האפרסקים:
-
מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את פרוסות האפרסק בקערה ומפזרים עליהן את הקמח, הסוכר ואת תמצית הווניל.
-
מקציפים את הביצה בקערה קטנה ומניחים בצד.
-
מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות לצורת עיגול שטוח. לאחר מכן מרימים אותו ומניחים בעדינות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
מסדרים את פרוסות האפרסק בשכבה אחת במרכז הבצק בצורה של מעגל, כך שמעגל הבצק יהיה גדול ממעגל האפרסקים.
-
מקפלים את שולי הבצק כך שיכסו את קצוות מעגל האפרסקים, אך שמרכזו עדיין יהיה גלוי.
-
באמצעות מברשת מצפים את הבצק עם הביצה, ומפזרים מלמעלה מעט סוכר.
-
מכניסים את המאפה לתנור ואופים במשך כ-15-20 דקות, עד להשחמה.
-
מוציאים מהתנור ומצננים על תבנית האפייה כ-15 דקות טרם ההגשה.
מקור: דליה.כ