אם אתם אוהבים את הלחם המטוגן והמתוק המכונה פרנץ' טוסט, אך חוששים לאכול ממנו בגלל כמות הקלוריות והטיגון, מתכון עוגת הפרנץ' טוסט האפויה שלפניכם ילמד אתכם כיצד להכין גרסה מלאת טעם ומופחתת קלוריות שעולה על גרסתה המטוגנת.
מקור תמונה:
cakescottage
אופן הכנת הפרנץ' טוסט:
-
המיסו חמאה במיקרוגל, הוסיפו לתוכה 1 כוס סוכר חום וערבבו היטב עד להמסת הסוכר.
-
צקו את התערובת שנוצרה על תבנית אפייה בגודל 20*30 ס"מ ומרחו אותה באופן אחיד.
-
בקערה גדולה ערבבו ביצים, חלב, 1 כף אבקת סוכר ותמצית וניל.
-
הניחו פרוסות לחם על תחתית התבנית עם החמאה לכיסוי מלא של כל שטח התבנית.
-
צקו מעל הלחם טוסט חצי מכמות תערובת החלב והביצים.
-
ערבבו בקערה קטנה 3 כפות סוכר חום עם קינמון ופזרו חצי מהתערובת על גבי פרוסות הלחם שבתבנית.
-
סדרו שכבה שניה של לחם וצקו את כל תערובת הביצים שנותרה מעל. לאחר מכן פזרו את תערובת הסוכר וקינמון.
-
כסו ברדיד אלומיניום והניחו במקרר למנוחה ללילה או לכמה שעות (התוצאה טובה יותר המנוחה של לילה במקרר).
-
הוציאו את התבנית מהמקרר וחממו תנור ל-160 מעלות.
-
כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה, הכניסו את התבנית לתוכו ואפו כ-30 דקות עם רדיד האלומיניום ועוד 15 דקות ללא רדיד האלומיניום עד להזהבה. כך שהעוגה תהיה זהובה בחוץ ורכה בפנים.
-
הוציאו את התבנית מהתנור ובזקו אבקת סוכר מעל.
מקור תמונה:
cakescottage
-
הגישו בליווי סירופ מייפל או דבש.
מקור תמונה:
cakescottage
טיפ השף:
ניתן להכין קרם או קצפת ולמרוח על השכבה העליונה של העוגה ובכך להוסיף יופי.