אם אתם מתלבטים בין הכנת עוגת פאי פריכה או עוגת מוס עשירה, אתם מוזמנים להכיר את המתכון שמשלב בין שני הקינוחים המדהימים ויוצר עוגה מטריפה שתגרום לכולם להתאהב בה. הפלוס הגדול שלה טמון בעובדה שהיא ללא סוכר, כך שאם אחד או יותר מהיקרים ללבכם נמנעים ממנו מכל סיבה שהיא, עוגת פאי מוס השוקולד הזאת היא המתנה הטעימה והמיוחדת שתוכלו להעניק להם.
רכיבים למוס שוקולד והקצפת:
אופן הכנת הבסיס העוגה:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
הכניסו את הקמח, תחליף הסוכר והמלח לקערה. אם בחרתם לעבוד ידנית, ודאו שהידיים שלכם לא חמות מדי ואז הכניסו לקערה את קוביות החמאה בהדרגה. פוררו את החמאה יחד עם הקמח עד לקבלת פירורי בצק. אם בחרתם לעשות זאת עם מעבד מזון, ערבבו בו את ארבעת החומרים הללו עד לקבלת תוצאה דומה.
-
הוסיפו את המים הקרים או החלמונים, ולושו לכדי כדור בצק. שימו לב: את הבצק הפריך יש ללוש רק עד לקבלת כדור אחיד ולא יותר מכך, כיוון שבצק פריך הוא דק ואיננו מעוניינים שיפתח גלוטן.
-
עטפו את הבצק בניילון נצמד והשאירו אותו במקרר למשך שעה-שעתיים.
-
הוציאו את הבצק מהמקרר והחלו לעבוד איתו מהר. קמחו משטח עבודה בכמות קטנה של קמח (על מנת למנוע התפוררות של הבצק), רדדו אותו לגודל המתאים והניחו אותו על גבי תבנית בקוטר 20X24 ס"מ.
-
אפו את בסיס העוגה במשך כ-40 דקות בתנור, או עד שהבצק מקבל גוון זהוב-חום.
אופן הכנת המוס שוקולד והקצפת:
-
הכניסו לקערה בינונית שמנת מתוקה ותחליף סוכר, והקציפו יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
-
לאחר סיום ההקצפה, הכניסו לקערה נוספת חלב עם אינסטנט פודינג בטעם שוקולד וערבבו היטב. העבירו רק מחצית מהקצפת אל תוך קערת החלב והאינסטנט וערבבו עד ששתי התערובות מתאחדות לגוון אחיד.
-
כעת, צקו את מוס השוקולד שהכנתם על בסיס הפאי שהתקרר לבינתיים, והחליקו אותו לשכבה אחידה.
-
לסיום מרחו מעל שכבת השוקולד את מחצית הקצפת הלבנה שנותרה, החליקו אותה על כל שטח פני העוגה והכניסו למקרר למשך כשעה לפחות.
-
פזרו את השוקולד מעל הקצפת הלבנה ממש לפני ההגשה בלבד, והגישו לשולחן.