מתכון מוס הקפוצ'ינו שלפניכם, יכול לשמש אתכם כקינוח בכוסות להגשה אישית ואלגנטית, או כשכבת מוס בעוגה גדולה וחגיגית. טעם הקפה המעודן, המשולב עם החלב המרוכז, יוצר תערובת טעמים מתוקה-מרירה שכמוה עוד לא טעמתם, ותרצו לטעום שוב ושוב.
אופן הכנת המוס קפוצ'ינו:
-
ערבבו יחד ¼ כוס חלב עם קורנפלור ומלח בסיר בינוני, והמיסו לחלוטין לנוזל חלק.
-
הוסיפו את יתרת החלב, ¾ כוס קפה ,קפה נמס והחלב המרוכז ובשלו על חום בינוני גבוה.
-
כאשר התערובת מתחילה לצבור נפח ולהתעבות, הסירו את הסיר ממקור החום.
-
בקערה קטנה ערבבו ביצה עם שתי כפות מהנוזל החם.
-
החזירו את הסיר עם הנוזל חזרה למקור החום, צקו את הביצה עם הנוזל אל תוך הסיר תוך כדי ערבוב מתמיד שלא ייקרש. (הוספת הביצה תגרום להורדת הקצף בצורה משמעותית).
-
המשיכו לחמם את התערובת עד שהופעת בועות קטנות ומהירות. בשלו כ-2 דקות נוספות, הסירו ממקור החום וצקו לכוסות או על בסיס טורט.
-
כסו, קררו וקשטו כרצונכם.