עוגת בראוניז היא מסוג העוגות הקלות להכנה. מתכון עוגת הבראוניז שלפניכם מכיל טוויסט טעים שמתאים במיוחד לראש השנה -דבש. הכינו את עוגת הבראוניז שוקולד ודבש המדהימה הזו ואחלו לכולם חג שמח ושנה טובה ומתוקה!
אופן הכנת הבראוניז דבש:
-
חממו תנור ל-160° מעלות ושמנו תבנית אפייה מלבנית.
-
בסיר כפול, המיסו שוקולד עם חמאה תוך ערבוב מפעם פעם.
-
ברגע שהשוקולד נמס, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו את אבקת הקקאו.
הניחו בצד להתקרר.
-
בקערה בינונית, ערבבו: ביצים, סוכר, דבש, תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את תערובת השוקולד המומס לקערה הבינונית.
-
הוסיפו קמח בהדרגה וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
-
צקו את הבלילה אל התבנית המשומנת.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 45 דקות, או עד שמרכז הבראוניס יבש.
-
הניחו לבראוניז להתקרר על השיש למשך כשעתיים.
-
הסירו אותם מהתבנית והכניסו למקרר למינימום שעה וחצי.
-
חתכו את הבראוניז לריבועים ושמרו אותם במיכל אטום ובקירור.
-
הניחו לעמוד כשעה בטמפרטורת חדר לפני הגשה.
מקור: אסנת גולדשמידט