header

מתכון ללחם שקדים וחמוציות

כשמדברים על הכנת לחם, תמיד מגיעה המחשבה על שמרים, התפחה, לישה וכו'. מתכון הלחם הבא, מלבד היותו טעים ועסיסי, הוא מאוד קל להכנה ולא מצריך לישה או שמרים! אז בפעם הבאה שתרצו להכין לחם השתמשו במתכון לחם השקדים ואוכמניות ותהנו גם מהטעם הנפלא וגם מקלות העבודה.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם שקדים וחמוציות מקור תמונה: Sarah R
רכיבים ללחם שקדים וחמוציות:
קמח - 2 כוסות
שקדים - 1 כוס (פרוסים)
אבקת אפייה - ¼1 כפיות
מלח - ½ כפית
ביצים - 2 (גדולות)
שמנת חמוצה - 1 כוס
סוכר - ¾ כוס
תמצית שקדים - ½ כפית
חמוציות - 1 כוס (קצוצות, טריות או קפואות)
שקדים - 2 כפות (פרוסים - לזיגוג)
אופן הכנת הלחם שקדים וחמוציות:
  1. חממו את התנור ל-180° מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. בקערה בינונית, ערבבו: קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערה גדולה, ערבבו: ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, שמן ותמצית שקדים.
  4. הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, אגב בחישה איטית.
  5. קפלו פנימה כוס חמוציות קצוצות וכוס שקדים קצוצים.
  6. העבירו את הבלילה לתבנית ופזרו מעל 2 כפות שקדים פרוסים.
  7. אפו עד להזהבה כ-55 דקות.
  8. צננו בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.
מקור: טל עזר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.