אני זוכרת שכשהייתי הולכת לסבתי, היא הייתה מכינה לי עוגיות תחרה אווריריות וטעימות, ולפעמים היא אפילו הייתה מפנקת אותי ומורחת עליהן שוקולד. עד היום, הקינוח הזה, שאותו ניתן להכין גם בגרסה טבעונית, זכור לי כטעם ילדות נפלא ואהוב שאני נוהגת לחזור אליו בערגה כדי להרגיש שוב ילדה בת 8. בגלל שמדובר בעוגיות כל כך טעימות ופשוטות, החלטתי לשתף עמכם את המתכון הנפלא הזה, ואתם כנראה תודו לי על כך כשהוא ישדרג לכם ארוחות או את הקפה של הבוקר.
מקור תמונה:
tasteofhome
אופן הכנת העוגיות תחרה:
-
חממו את התנור ל- 175 מעלות.
-
ערבבו בסיר קטן מעל אש בינונית סוכר חום, חמאה וחלב למשך 4-3 דקות עד לקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד וצמיגי מעט והורידו אותה מהאש.
-
הוסיפו לסיר פקאנים, קמח ותמצית וניל וערבבו כשתי דקות.
-
פרשו נייר אפייה על תבנית, ובעזרת כפית הניחו את התערובת במרווחים של מספר סנטימטרים אחת מהשנייה – כ-36 עוגיות.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך 7-5 דקות או עד לקבלת צבע חום ומרקם של תחרה.
-
הוציאו את התבנית מן התנור ותנו לעוגיות להתקרר בעודן בתבנית.
-
לקבלת ממרח טעים שישדרג את העוגיות שהכנתם, המיסו שוקולד במיקרוגל.
-
מרחו כפית מהשוקולד המומס בין שתי עוגיות והניחו את הסנדוויצ'ים שהכנתם במקפיא למשך 10 דקות - כדי שהם לא ידבקו אחד לשני, מומלץ להפריד ביניהם בנייר אפייה.
טיפ השף:
להכנת הממרח, ניתן להשתמש בכל שוקולד שאתם אוהבים, כמו שוקולד פרה בטעם המועדף עליכם, ואפילו בסוגים דלי קלוריות.
כדי להפוך את המתכון לטבעוני, החליפו חלב בחלב סויה, חמאה בחמאת שקדים או בחמאת אגוזי לוז, והשתמשו בשבבי שוקולד מרירים.