עוגיות חמאה - המרקם החלומי, הרך והטעים גורם לך לרצות להמשיך לקחת מהן עוד ביס ועוד ביס... כיף להכין אותן עם הילדים ולהפוך את האפייה לחוויה מהנה וצבעונית. החמאה הרכה והסוכר יוצרים יחד עוגיות מיוחדות ומלאות קסם פריך ועדין. הן קלות להכנה, מוכנות בד"כ בפחות מרבע שעה, והריח שיוצא מהתנור עלול לגרום לשכנים לקפוץ לביקור...
לכבוד יום האהבה הבינלאומי (הוולנטין דיי) החלטתי להכין עוגיות חמאה בצורת לבבות ולהיות רומנטית, בערב כשנשתה יחד את הקפה ;)
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות חמאה פריכות:
-
אם אין לכם חשק/ כוח להכין את בצק העוגיות בעזרת הידיים (זה כל הכיף בהכנת המתכון) אפשר להשתמש במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה.
-
לפני ההכנה חשוב להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כ-חצי שעה לפני, כדי שתהיה רכה.
-
אם במהלך הכנת הבצק הוא מסרב להתגבש ולהתחבר ניתן להוסיף מעט מים או חלב.
-
דרך נוספת ליצירת העוגיות: רדדו את הבצק על נייר אפייה בתוך תבנית, קרצו צורות והוציאו בזהירות את שאריות הבצק שמסביב לצורות.
-
חשוב לא לרדד את הבצק דק מידי, אחרת העוגיות יצאו שרופות.
-
הוספת סוכריות מעל: לפני הכניסה לתנור, מרחו חלבון ביצה עם מעט מים על העוגיות ופזרו סוכריות.
-
אופציה נוספת לשדרוג לאחר האפייה: אם לא הוספתם סוכריות, המיסו שוקולד וזלפו על העוגיות.
-
אחסנו בכלי אטום בטמ"פ החדר ולא במקרר.
טיפ השף:
להפיכת המתכון לפרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה.