עוגיות טחינה הן אומנם עוגיות שעושות הרבה פירורים, אבל ביס מהן ממלא את הבטן בטעם משגע ומתקתק, שיגרום לכם לרצות לפתוח את הצנצנת ולקחת עוד אחת. הן גורמות בקלות גם לכאלה שלא "משתגעים" על טחינה, לאהוב אותן. אופן ההכנה, מהיר פשוט וקל, תוך פחות מרבע שעה יתקבלו עוגיות נהדרות ונמסות בפה, עם ריח שקשה מאוד לעמוד בפניו.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות טחינה:
קמח: את הקמח התופח ניתן להחליף בקמח רגיל + 3 כפות אבקת אפיה (כפית על כל כוס קמח רגיל).
טחינה: אפשר להחליף את הטחינה הגולמית בממרח חלבה.
סוכר: ניתן להחליף את הסוכר ב-½ כוס סילאן או מייפל טבעי.
הפיכת המתכון לטבעוני/ פרווה: המירו את החמאה במחמאה. לא כדאי להחליף את החמאה בשמן במתכון; השמן עלול לפגוע במרקם וליצור תערובת שתתקשה מאוד להתגבש לבצק יציב.
לשדרוג הטעם: ניתן להוסיף לבלילה גרידת תפוז, קינמון, אגוז מוסקט, זנגוויל.
יצירת העוגיות: אפשר לקרוץ עיגולים כמו במתכון, ואפשר ליצור גליל ולפרוס לעיגולים. לשיטוח ישר השתמשו בתחתית כוס. אם הבצק קצת קשה לעבודה כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לרבע-חצי שעה, כדי שיהיה יותר נוח וקל לעבודה.
הצעת שדרוג: לאחר שיטוח עיגול העוגייה נועצים במרכז כל אחת שקד או אגוז פקאן ומכניסים לתנור. ניתן לצפות את עוגיות הטחינה ולגלגל בשומשום לפני הכניסה לתנור.
צינון וקירור: מומלץ להניח לעוגיות להתקרר ולהתייצב, חילוץ מהתבנית לפני הצינון עלול לגרום להן להתפרק.
שמירת העוגיות: רצוי לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר ולא במקרר.