חזה הבקר – הבריסקט – הוא נתח משובח ופופולרי במיוחד בארה"ב, אך כאן במטבח הישראלי הוא טרם הכה שורשים בצורה רחבה. עם זאת, בעזרת המתכון הנהדר והפשוט הבא לחזה בקר ברוטב שום-דבש, תוכלו להכניס את הנתח הנהדר הזה למטבח שלכם ולהפוך אותו למנה שכל בני ביתכם ויקירכם המתארחים אצלכם ילקקו אחריה את האצבעות.
זמן הכנה:
3 שעות ו20 דקות
מקור תמונה:
Jamie Geller
רכיבים לחזה בקר ברוטב שום-דבש:
אופן הכנת החזה בקר ברוטב שום-דבש:
-
הכניסו את הדבש, החרדל, השום, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, הצי'לי הטחון, הטימין, המלח והפלפל לקערה בינונית וערבבו היטב.
-
הניחו את נתחי הבריסקט בתוך שקית אפייה מפלסטיק שניתן לאטום והוסיפו את המרינדה שהכנתם בשלב הקודם. סגרו ואטמו את השקית, הכניסו למקרר למשך יממה, או לכל הפחות למשך שעה אחת.
-
הוציאו את הבריסקט מהמקרר ואפשרו לו לשוב לטמפרטורת החדר.
-
הכניסו את שמן הזית לסיר הולנדי וחממו אותו על להבה בינונית. הוציאו את הבריסקט מהשקית עם המרינדה, וצרבו אותו בסיר למשך 5 דקות לכל צד, או עד שהוא משחים קלות.
-
שפכו את המרינדה שנותרה בשקית האפייה על הבריסקט, הוסיפו את ציר העוף, כסו והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 3 שעות או עד שהבריסקט מתרכך היטב.
-
הוציאו את הבריסקט מהתנור והניחו אותו על משטח חיתוך. תנו לו לנוח על המשטח למשך רבע שעה, ואז חתכו אותו כנגד כיוון הסיבים.
-
העבירו את נוזלי הבישול שהצטברו בסיר ההולנדי אל סיר אחר לא מחומם, והסירו את השומנים שהצטברו. צמצמו את הנוזלים על ידי בישול הסיר (לא מכוסה) על להבה גבוהה, עד שהרוטב יוכל להידבק אל גבה של כפית. תבלו את הרוטב עם מלח ופלפל, שפכו על הבריסקט החתוך והגישו. בתיאבון!