header

מתכון למנת קציצות שוודיות

לא צריך לבקר בסטוקהולם הנאה והקרירה או לטייל ברחבי שוודיה הקסומה כדי להכיר את הקציצות השוודיות המסורתיות – זוהי הרי אחת המנות המוכרות ביותר מן המטבח הסקנדינבי הזה (בין השאר בגלל דמות הטבח השוודי המצחיקה מהסדרה "החבובות"). כדי שתוכלו גם אתם להכניס את המאכל הנהדר והמנחם הזה אל ביתכם – אירגנו לכם כאן מתכון קל, נהדר וכשר עבורו.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למנת קציצות שוודיות מקור תמונה: youpopcorn
רכיבים לקציצות שוודיות:
בצל - 3 כפות (קצוץ)
שמן זית - 5 כפות
פירורי לחם - 1 כוס
ציר עוף - ¼1 כוסות (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא)
בשר בקר טחון - 500 גרם
קמח - 5 כפות
קורנפלור - 2 כפות
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה וקצוצה)
ביצה - 1 (גדולה, טרופה קלות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
שמיר - ½ כפית (קצוץ)
מים - ½ כוס
יין לבן יבש - ½ כוס
אופן הכנת הקציצות שוודיות:
  1. במחבת גדולה, טגנו קלות את חתיכות הבצל בשמן; הוסיפו למחבת את פירורי הלחם, חצי כוס מציר העוף, הבשר, הביצה הטרופה התבלינים והפטרוזיליה ערבבו עד להיווצרות תערובת.
  2. הורידו את המחבת מהכיריים, המתינו שהתערובת תתקרר מעט, והחלו ליצור ממנה כדורי קציצות קטנים.
  3. גלגלו את הכדורים שיצרתם בקמח, החזירו אותם למחבת וטגנו אותם על להבה נמוכה בשמן הנותר עד להשחמה.
  4. הוסיפו למחבת את השמיר ואת ציר העוף הנותר, ובשלו על להבה נמוכה למשך 5 דקות.
  5. בקערה קטנה ערבבו את הקורנפלור והמים והוסיפו אותם למחבת. לאחר מכן הוסיפו את היין. כסו את המחבת ובשלו על להבה נמוכה למשך 5-10 דקות נוספות.
  6. פזרו מעט פטרוזיליה מעל לקציצות, העבירו לקערת הגשה והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.