לא צריך לבקר בסטוקהולם הנאה והקרירה או לטייל ברחבי שוודיה הקסומה כדי להכיר את הקציצות השוודיות המסורתיות – זוהי הרי אחת המנות המוכרות ביותר מן המטבח הסקנדינבי הזה (בין השאר בגלל דמות הטבח השוודי המצחיקה מהסדרה "החבובות"). כדי שתוכלו גם אתם להכניס את המאכל הנהדר והמנחם הזה אל ביתכם – אירגנו לכם כאן מתכון קל, נהדר וכשר עבורו.
מקור תמונה:
youpopcorn
אופן הכנת הקציצות שוודיות:
-
במחבת גדולה, טגנו קלות את חתיכות הבצל בשמן; הוסיפו למחבת את פירורי הלחם, חצי כוס מציר העוף, הבשר, הביצה הטרופה התבלינים והפטרוזיליה ערבבו עד להיווצרות תערובת.
-
הורידו את המחבת מהכיריים, המתינו שהתערובת תתקרר מעט, והחלו ליצור ממנה כדורי קציצות קטנים.
-
גלגלו את הכדורים שיצרתם בקמח, החזירו אותם למחבת וטגנו אותם על להבה נמוכה בשמן הנותר עד להשחמה.
-
הוסיפו למחבת את השמיר ואת ציר העוף הנותר, ובשלו על להבה נמוכה למשך 5 דקות.
-
בקערה קטנה ערבבו את הקורנפלור והמים והוסיפו אותם למחבת. לאחר מכן הוסיפו את היין. כסו את המחבת ובשלו על להבה נמוכה למשך 5-10 דקות נוספות.
-
פזרו מעט פטרוזיליה מעל לקציצות, העבירו לקערת הגשה והגישו. בתיאבון!