בשר בקר וחצילים זה שילוב שאפשר למצוא בהרבה מנות אהובות, והיום אתם עומדים להכיר מתכון לגרסה מיוחדת עם טעמים וארומות מהמטבח היווני. מדובר במתכון ביתי עם טעמים עשירים, שכיף לאכול לצד לחם טרי שמאפשר לנגב כל טיפה של רוטב מהצלחת. משום שמדובר במנה שמצריכה זמן בישול ארוך יחסית, היא מושלמת לארוחות ערב עם משפחה או חברים, ואפשר להגיש אותה לצד אורז או סלט קליל ומרענן.
רכיבים לתבשיל בקר וחצילים:
אופן הכנת תבשיל בקר וחצילים:
-
חממו תנור ל-165 מעלות ובזמן הזה חתכו את החצילים לקוביות.
-
שמנו תבנית אפייה עם כף שמן זית והניחו את קוביות החציל על התבנית. מרחו מעט שמן זית על הקוביות ותבלו במלח, פלפל שחור טחון ומעט אורגנו.
-
אפו במשך 30 עד 45 דקות, או עד שבשר החציל רך וצבעו זהוב בהיר. הוציאו את התבנית עם החצילים מהתנור והניחו בצד.
-
ייבשו היטב את חתיכות הבשר בעזרת מגבת נייר. תבלו במלח ופלפל וצפו קלות ב-1-2 כפות קמח.
-
חממו 2 כפות שמן זית בסיר גדול על להבה גבוהה. הכניסו מספר חתיכות בשר בכל פעם בשכבה אחת והשחימו קלות מכל צד, 2-3 דקות. הוציאו את חתיכות הבשר לצלחת והניחו בצד.
-
אחרי שסיימתם את הבישול הראשוני של כל הבשר, הוסיפו לסיר בצל קצוץ וטגנו אותו למשך דקה או שתיים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
-
הוסיפו את השום, הכמון, הקינמון, אגוז המוסקט וכפית האורגנו היבש. ערבבו וטגנו במשך 2 דקות נוספות.
-
הוסיפו את העגבניות ומעכו אותן בעדינות כדי לפרק גושים גדולים. הוסיפו את הבשר, כ-120 מ"ל מים ואת העלים מענפי הטימין והאורגנו. ערבבו בעדינות, כסו ובשלו על אש נמוכה למשך שעה.
-
הוסיפו את קוביות החציל לתבשיל. ערבבו בעדינות, כסו ובשלו למשך 30 עד 45 דקות נוספות או עד שהבשר רך וכמעט מתפרק במזלג. אם הרוטב נוזלי מדי, תוך כדי הבישול הוציאו כמה מצקות של נוזל לקערה, ערבבו כפית או שתיים של קמח, החזירו לסיר, ערבבו והמשיכו בבישול.
-
תקנו תיבול במלח ופלפל לפי הטעם, הוציאו את מקל הקינמון והגישו לשולחן. שיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן לשמור חלק מעלי הטימין והאורגנו בצד במהלך ההכנה ולהשתמש בהם לקישוט המנה.