מנה נהדרת נוספת עם בשר היא נזיד עם תפוחי אדמה - שילוב קלאסי שקשה לעמוד בפניו. התיבול עם שמיר מוסיף למנה טעם עדין ונהדר של עשבי תיבול שמתמזג היטב עם טעמו החזק של הבשר.
רכיבים לנזיד תפו''א ובשר:
אופן הכנת הנזיד תפו''א ובשר:
-
בסיר גדול, חממו את השמן, הוסיפו את הבשר וטגנו עד שהוא משחים מכל הצדדים.
-
הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד שהוא הופך לשקוף.
-
הוסיפו מים עד לכיסוי של הבשר והביאו לרתיחה.
-
כשהמים רותחים, הנמיכו את האש ללהבה בינונית, כסו את הבשר והניחו לו להתבשל עד שהוא מתרכך (בדקו בעזרת נעיצה של מזלג לתוך קוביית בשר. אם המזלג נכנס בקלות, הבשר מבושל).
-
הוסיפו קוביות תפוחי אדמה, מלח, פלפל, שמיר, פפריקה וערבבו היטב.
-
הגבירו חזרה את האש, הוסיפו מים והביאו לרתיחה נוספת.
-
בשלו את הנזיד עד שתפוחי האדמה והבשר מבושלים היטב והגישו חם.