הלביבות האנגליות, המכונות "לבעבע ולחרוק" ((Bubble and Squeak, מלשון הצליל הנוצר בעת טיגונן, יראו לכם עד כמה המטבח האנגלי יכול להסב לכם עונג בקלות. באופן מסורתי הלביבות האלו הוכנו משאריות שנותרו מארוחת הצלי המסורתית של יום ראשון, אך אתם מוזמנים להכין אותן ממוצרים טריים והן מתאימות כמנה ראשונה לכל ארוחה בשרית.
רכיבים לנתחי הודו ולביבות ירק:
אופן הכנת הנתחי הודו ולביבות ירק:
-
בקערה גדולה, הכניסו את הגזר, תפוח האדמה וכרוב הניצנים המגורדים ערבבו יחד וסחטו מהם את הנוזלים.
-
שברו את הביצה לתוך קערת הירקות הסחוטים, ערבבו והוסיפו פנימה את עלי הרוזמרין והשום.
-
צרו מהתערובת בקערה 3 לביבות דקות שוות בגודלן.
-
חממו מחבת על להבה בינונית, חתכו את חזה ההודו והניחו אותו על המחבת החמה.
-
זלפו מעל חתיכות ההודו את רוטב הברביקיו וערבבו במשך 5 דקות.
-
במחבת נפרדת ועל להבה נמוכה-בינונית, חממו את שמן הקוקוס וטגנו בו את הקציצות, כ-3 דקות מכל צד.
-
הוציאו את לביבות הירקות על צלחת, הניחו עליהן את חתיכות ההודו והגישו חם.