לפעמים בא לנו להכין משהו זריז וקליל, לא להשקיע בו הרבה מאמץ, אך עדיף גם שלא יכלול קלוריות עודפות ומיותרות. בדיוק בשביל זה קיימים מתכונים כמו ראפ חסה עם עוף, עבורם צריך רק כמה מרכיבים פשוטים, והמתכון הזה מקבל שדרוג מיוחד בזכות פרי עונתי שכולם אוהבים ושיש לנו בשפע ממנו כרגע - המנגו. תוך פחות מחצי שעה יש לכם מנה זריזה שכיף לאכול בלי שום רגשות אשמה!
רכיבים לראפ חסה עם עוף ומנגו:
אופן הכנת ראפ חסה עם עוף ומנגו:
-
שימו בקערה את העוף, רוטב הסויה והקורנפלור, וערבבו היטב.
-
חממו מחבת ווק או מחבת גדולה על אש בינונית. כשהיא חמה, הוסיפו לה את שמן הבישול, ואת פטריות השיטאקי והבצל הירוק. תנו להם להתבשל למשך כדקה.
-
הגבירו את עוצמת החום לגבוהה והוסיפו למחבת את תערובת העוף. השתמשו בכף עץ כדי לפרק את העוף הטחון ולפרוש אותו ברחבי המחבת, וטגנו תוך ערבוב מתמיד למשך 5-7 דקות - עד שהעוף מתבשל.
-
הוסיפו למחבת את חומץ האורז המתובל, שמן השומשום וקוביות המנגו. ערבבו היטב ואז הסירו מהאש, טעמו, ותבלו בעוד חומץ, שמן או רוטב סויה לפי הטעם אם צריך.
-
קחו עלה מהחסה, מלאו אותו התערובת שיצרתם ושיהיה לכם בתיאבון!
טיפ השף:
תוספת הקורנפלור למתכון היא טריק של בשלנים שעוזר לעוף לשמור על הלחות ולא להתייבש בזמן הטיגון.