רוצים לראות כמה זה פשוט להכין עוף חמוץ מתוק ממש כמו בסין? זה קל יותר ממה שאתם חושבים! כדי לעזור לכם בכך ולהבטיח שתכינו מנה בדיוק כמה שעושים במזרח הרחוק, דן צאי מערוץ היוטיוב "אוכל סיני עם דן" תיקח אתכם שלב אחרי שלב בסרטון הבא. מדובר במנה עיקרית נהדרת עבור כל ארוחה עם רוטב שבהחלט יכול להשתלב עם סוגי בשר וחלבונים אחרים אם תרצו. לאורך המתכון דן נותנת עצות חשובות, מסבירה על המצרכים שבהם כדאי להשתמש ומספקת עוד הרבה עצות שימושיות היישר מהמטבחים של סין.
אופן הכנת העוף:
-
שימו את קוביות העוף בקערה, הוסיפו מלח ופלפל לבן. ערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת, ערבבו קורנפלור עם מעט מים כפי שדן מדגימה בסרטון וערבבו. הוסיפו 2 כפות שמן וערבבו שוב.
-
העבירו את העוף לקערה עם הקורנפלור וערבבו עד שכל החתיכות מצופות.
-
שימו מעט קמח בקערה נפרדת, קמחו את כל חתיכות העוף והניחו אותן בצלחת בצד.
-
כעת יש לעבור להכנת הרוטב.
אופן הכנת רוטב חמוץ מתוק:
-
ערבבו בקערה סוכר, חומץ, סויה דלילה, סויה סמיכה וקורנפלור עד לקבלת בלילה אחידה.
-
שימו שמן במחבת עמוקה כפי שדן מדגימה ובדקו את הטמפרטורה בהתאם להסבר בסרטון.
-
כשהשמן חם הוסיפו את העוף למחבת וטגנו למשך כ-3 דקות. כבו את האש, הוציאו את חתיכות העוף והניחו בצד.
-
הדליקו שוב את האש, חכו עד שהשמן יתחמם והכניסו את העוף לטיגון נוסף של 2 דקות. לאחר מכן כבו את האש, הוציאו את חתיכות העוף והניחו בצד פעם נוספת.
-
במחבת חדשה חממו מעט שמן עם השום והג'ינג'ר. לאחר טיגון קל הוסיפו את העוף, ערבבו והקפיצו.
-
אחרי כמה דקות של בישול עם ערבוב והקפצה קלים העוף מוכן. כבו את האש, העבירו לכלי הגשה, קשטו בשומשום קלוי ושיהיה בתיאבון!