את השם "סקאמפי" חלקכם אולי מקשרים למנות פירות ים כאלה ואחרות, אך למעשה מדובר בכל מנה שמוגשת עם רוטב חמאה, שום ויין לבן יבש. תחליפי חמאה יכולים להפוך את המנה הזו לכשרה למהדרין ולאפשר לכולם ליהנות ממנה כמו שצריך, אז אם חיפשתם דרך חדשה ומרעננת להכין עוף בטעם נהדר יחד עם פסטה - הנה האחת בשבילכם!
רכיבים למתכון לעוף סקאמפי עם פסטה:
אופן הכנת המתכון לעוף סקאמפי עם פסטה:
-
תבלו את הפרגיות ב-½1 כפיות מלח ו-½ כפית פלפל וצפו אותן בקמח.
-
הביאו סיר גדול לרתיחה והוסיפו לו 2 כפות מלח.
-
בשלו בסיר את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה עד לרמת אל דנטה.
-
סננו את הפסטה, שמרו חצי כוס ממי הבישול שלה והחזירו אותה לסיר. כסו את הסיר עם מכסה באופן חלקי כדי שתישאר חמה.
-
בזמן שהפסטה מתבשלת, בשלו גם את העוף; חממו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו למחבת 1 כף שמן ו-1 כף מרגרינה, וטגנו כך את הפרגיות למשך 2 דקות לכל צד, עד שהן משחימות. בכל פעם שתטגנו מקבץ נוסף, הוסיפו למחבת עוד 1 כף שמן ו-1 כף מרגרינה. אתם אמורים לסיים אחרי פעמיים.
-
העבירו את הפרגיות לצלחת וכסו אותה כדי שיישארו חמות.
-
הנמיכו את עוצמת האש במחבת, הוסיפו בזהירות את היין הלבן והחזירו את העוצמה של הלהבה לבינונית-גבוהה.
-
גרדו את תחתית המחבת ובשלו את היין למשך 5 דקות, עד שהוא מצטמצם לכמות של ¼ כוס.
-
הוסיפו למחבת 4 כפות מרגרינה וערבבו עד שהיא נמסה.
-
הוסיפו את השום וטגנו למשך 30 שניות, עד שעולה ניחוח.
-
הסירו את המחבת מהכיריים והוסיפו לה את מיץ הלימון, גרידת הלימון והפטרוזיליה. ערבבו עד שהכל משתלב היטב, ותבלו עם עוד ½ כפית מלח.
-
החזירו את הפרגיות למחבת וצפו אותן ברוטב שהכנתם.
-
העבירו את הספגטי שבישלתם לקערת הגשה, ועל ידי הטיית המחבת קחו ממנה כף רוטב וזלפו על גבי הספגטי.
-
העבירו את מי הספגטי ששמרתם למחבת כדי לדלל מעט את הרוטב.
-
ערבבו את הספגטי, הניחו עליו את הפרגיות וזלפו מעליו את שאר הרוטב. הגישו עם פטרוזיליה לקישוט.