ברגע שתכניסו לפה כף גדושה מן המנה שתכינו בעזרת המתכון הבא – אתם תרגישו ישר כאילו נחתם באי האיטלקי סיציליה. השילוב שמתקיים כאן בין כל כך הרבה רכיבים ים תיכוניים נהדרים ובין שפע של טעמים מקומיים הוא פשוט נפלא ומסעיר. אז תנסו אותה בבית ולא תוכלו להפסיק לאכול!
מקור תמונה:
food.com
רכיבים למתכון לעוף בלימון עם רוטב צימוקים-עגבניות:
אופן הכנת המתכון לעוף בלימון עם רוטב צימוקים-עגבניות:
-
השרו את הצימוקים במים עד שהם מתנפחים מעט, כ-10 דקות. יבשו אותם והניחו בצד.
-
שפכו כ-2 כפות משמן הזית לסיר גדול וחממו אותו על להבה בינונית-גבוהה.
-
הכניסו לסיר את הבצל, השום הכתוש, הצנוברים והזיתים. תבלו בעלי הדפנה, באורגנו ובפלפל הקאיין. בשלו עד שהבצלים מתרככים ומתחילים להזהיב, כ-5 דקות.
-
הכניסו לסיר את העגבניות הקצוצות ותבלו עם מלח ופלפל לטעמכם. המשיכו בבישול כ-5 דקות נוספות.
-
הוסיפו לסיר את הצימוקים, חומץ הבלסמי והסוכר. בשלו וערבבו מעת לעת עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות.
-
הוציאו מהסיר את עלי הדפנה, הכניסו את הבזיליקום וערבבו. כסו את הסיר במכסה ושמרו על הרוטב חמים.
-
מלאו סיר גדול נפרד במים מומלחים קלות והביאו לרתיחה. הכניסו את הפסטה ותנו לה להתבשל כ-8-10 עד שהיא אל-דנטה.
-
בזמן שהפסטה מתבשלת, חממו את כף השמן הנותרת במחבת על להבה בינונית.
-
כשהמחבת חמה, הכניסו את נתחי חזה העוף וכסו אותם במיץ הלימון. טגנו את חצאי הנתחים משני הצדדים עד שהם מזהיבים והמיצים מתאדים, כ-15 דקות.
-
העבירו לצלחת חמימה ותנו לנתחים לנוח למשך 5 דקות.
-
חתכו את נתחי חזה העוף לפרוסות כנגד כיוון הסיבים. חלקו את הפסטה ל-4 צלחות רחבות. חלקו את נתחי חזה העוף בין כל אחת מערימות הפסטה בכל צלחת ומזגו מרוטב העגבניות מעל.
-
פזרו גרידת לימון מעל כל אחת מהצלחות, קשטו עם מעט בזיליקום והגישו. בתיאבון!