header

מתכון לאימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי

אם אתם רוצים להתענג על מנת פסטה מתובלת היטב, אפילו חריפה ועוקצנית, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון המיוחד הזה. הוא מגיע אלינו היישר ממדבריות לוב ומן הקהילות הבדואיות הרבות שם, ומלבד השילוב של הפסטה ורוטב העגבניות עם ירכי עוף עסיסיות, הוא גם כולל בתוכו את שפע טעמי התבלינים שהבדואים מתמחים בהם. נסו את המנה האקזוטית והלא שגרתית הזו – ותיהנו מחוויה בלתי רגילה של טעמים בבית!

זמן הכנה: 4 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לאימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי מקור תמונה: proportional plate
רכיבים לאימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי:
פסטה קונכיות - 250-450 גרם
שמן קנולה - 2-3 כפות
בצל בינוני - 1 (חתוך לקוביות)
פלפל קאיין - 1 כפית
קימל טחון - 1 כפית
כוסברה יבשה - 2 כפיות
פפריקה - ½ כפית
כמון - ½ כפית
ציפורן טחון - קורט לתיבול
אגוז מוסקט - קורט לתיבול
קינמון - קורט לתיבול
הל טחון - קורט לתיבול
כורכום - ¼ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - 1 כפית
פלפלי חלפיניו - 3 (2 שלמים ו-1 קצוץ דק)
מים חמים - 8 כוסות
אופן הכנת האימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי:
  1. בסיר על אש בינונית גבוהה, טגנו את הבצל בשמן הקנולה עד שהוא הופך שקוף למחצה.
  2. הוסיפו לסיר את ירכי העוף, טגנו וסובב אותן עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  3. הורידו את הלהבה לעוצמה נמוכה, הוסיפו את השום, רסק העגבניות ואת כל התבלינים כולל מלח ופלפל שחור, ערבבו ובשלו למשך 2-3 דקות.
  4. הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה, הוסיפו לסיר את 8 כוסות המים החמים והביאו לרתיחה.
  5. הורידו שוב את עוצמת הלהבה ובשלו למשך כ-20 דקות, עד שהעוף מבושל היטב.
  6. הביאו שוב לרתיחה והוסיפו 2 פלפלי חלפיניו שלמים ואחד קצוץ דק, ואת הפסטה. הוסיפו עוד מים רותחים אם יש צורך.
  7. ברגע שהפסטה מבושלת ומוכנה – חלקו מהמנה לצלחות ואכלו בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.