אם אתם רוצים להתענג על מנת פסטה מתובלת היטב, אפילו חריפה ועוקצנית, אנחנו ממליצים לכם לנסות את המתכון המיוחד הזה. הוא מגיע אלינו היישר ממדבריות לוב ומן הקהילות הבדואיות הרבות שם, ומלבד השילוב של הפסטה ורוטב העגבניות עם ירכי עוף עסיסיות, הוא גם כולל בתוכו את שפע טעמי התבלינים שהבדואים מתמחים בהם. נסו את המנה האקזוטית והלא שגרתית הזו – ותיהנו מחוויה בלתי רגילה של טעמים בבית!
רכיבים לאימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי:
אופן הכנת האימבקבקה – פסטה בנוסח בדואי:
-
בסיר על אש בינונית גבוהה, טגנו את הבצל בשמן הקנולה עד שהוא הופך שקוף למחצה.
-
הוסיפו לסיר את ירכי העוף, טגנו וסובב אותן עד שהן משחימות מכל הצדדים.
-
הורידו את הלהבה לעוצמה נמוכה, הוסיפו את השום, רסק העגבניות ואת כל התבלינים כולל מלח ופלפל שחור, ערבבו ובשלו למשך 2-3 דקות.
-
הגבירו את עוצמת הלהבה לגבוהה, הוסיפו לסיר את 8 כוסות המים החמים והביאו לרתיחה.
-
הורידו שוב את עוצמת הלהבה ובשלו למשך כ-20 דקות, עד שהעוף מבושל היטב.
-
הביאו שוב לרתיחה והוסיפו 2 פלפלי חלפיניו שלמים ואחד קצוץ דק, ואת הפסטה. הוסיפו עוד מים רותחים אם יש צורך.
-
ברגע שהפסטה מבושלת ומוכנה – חלקו מהמנה לצלחות ואכלו בתיאבון.